Vizită arhierească la Luduș

Săptămâna trecută, miercuri, 15 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei a făcut o vizită în protopopiatul Luduș.
Începând cu ora 9:00, Înaltpreasfințitul Irineu a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite la biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Luduș II, unde păstoresc preoții Constantin Savu și Lucian Voșloban, protopop al Protopopiatului Luduș; a adresat apoi un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți într-un număr mare la Sfânta Liturghie, prin care le-a sădit în suflete îndemnuri duhovnicești de autentică trăire creștinească, de participare și pregătire intensă, mai ales în această perioadă binecuvântată a Postului Mare, pentru a putea primi „ploaia torențială de daruri dumnezeiești ce se va revărsa asupra tuturor odată cu Marele Praznic al Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos”.

La Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu”

Însoțit de către părintele protopop Lucian Voşloban, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” din orașul Luduș.
Aflat în această unitate școlară, în cadrul orei de religie la clasa a V-a A, acesta le-a oferit celor 26 de învățăcei alese povețe duhovnicești și le-a dăruit iconițe cu Mântuitorul Iisus Hristos. Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost și domnul prof. Adrian-Ioan Banea – directorul școlii, doamna prof. Melania Călugăr – director-adjunct, doamna prof. Mărioara Dăian – diriginta clasei a V-a A și doamna Nadia Ghic – profesor de Religie. De asemenea, Arhiepiscopul a mulțumit tuturor pentru căldura cu care a fost primit și a lăsat un frumos cuvânt scris în Cartea de Onoare a Școlii.

Și la Primărie

În continuare, Arhiereul a fost întâmpinat cu pâine și sare de către viceprimarul Kis István, consilierii locali și de către angajații Primăriei Orașului Luduș. După ce a semnat în Cartea de Aur a orașului, Înaltpreasfințitul Irineu a rostit o scurtă cuvântare despre marea responsabilitate în munca pe care o desfășurăm în folosul semenilor noștri și spre slava lui Dumnezeu.
„Astăzi, ne-a trecut pragul Primăriei Oraşului Luduş Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. Cu fiască dragoste, aleasă preţuire şi deosebită bucurie, Vă adresăm sincerele noastre mulţumiri pentru toată grija părintească, bunătatea și căldura dragostei pe care le arătați față de Oraşul Luduş, pentru binecuvântarea arhierească de care ne-aţi învrednicit, spre unitatea şi sporirea duhovnicească a dreptmăritorilor creştini luduşeni. Fie ca bucuria și harul apropiatei Sărbători a Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos,să Vă dăruiască pace în suflet, sănătate și putere ca să ne păstoriți și să ne povățuiți întru Slava Preasfintei Treimi şi a Bisericii, spre întărirea credinţei, a speranţei şi a dragostei! Întru Mulţi şi Binecuvântaţi Ani, Înaltpreasfinţia Voastră!”, a transmis primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan.

Șirul vizitelor…

… arhierești s-a încheiat la biserica cu hramul „Toți Sfinții” din parohia Luduș III. Comunitatea păstorită de către părintele Ilie Dăian l-a primit cu o mare bucurie pe Ierarh. Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși „să fructifice această perioadă a Postului Mare pentru a se primeni atât trupește, cât și sufletește pentru a beneficia de bogatele roade duhovnicești ale Slăvitului Praznic al Învierii Domnului.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.