Voi chiar vă/v-aţi credeţi/crezut „dumnezei”!?

Unul din făuritorii Românei Mari, mai apoi prim-ministru, craiovean sadea, spunea aşa: „În Ţara Românească s-a furat şi se va fura. Îmi doresc totuşi să apuc ziua în care măcar să se fure boiereşte, nu ţigăneşte”.

Un versat în ale „afacerilor” cu petrol îmi spunea că actele de corupţie/furt se descoperă în urma unor mici detalii şi în momentul când crezi că eşti de neatins pentru că atunci faci greşeli.

Acestea fiind zise, după ce am citit comunicatul DNA, nu-mi venea să cred. Tu ai interdicţie judecătorească să exerciţi funcţie publică, ai vreo 7 jurişti, tot atâţia avocaţi plătiţi de Primărie ca să-ţi dea un sfat şi tu „semnezi ca primarul”.  Oricum, şefu’ ţi-a dat toată puterea. Toţi funcţionarii ştiau că pe la tine trec toate, inclusiv OP-urile. Nu puteai să te uiţi peste ele şi să dai aceleaşi ordine (adică asta se plăteşte, asta nu), fără să-ţi pui iscălitura pe un act oficial, de ordin pecuniar cu rol de mandatar şi ordonator de credite? Incredibil…

Nu găsesc altă explicaţie decât că, „nouă nu ni se poate întâmpla nimic! Avem judecători, surori de Morari, fete de Duşeni, poliţişti, jandarmi, SRI-işti recuperaţi după pensionare, dar activi până iese fum pe hornul crematoriului”. Aş mai adăuga o armată de lăudători de dimineaţa până seara, fără să-şi asume măcar unul să spună: şefu’ greşeşti!”.

De prostie nu vă bănuiesc, dar de ceea ce am exprimat în titlu, da!

Nu doresc nimănui răul. Vine o sărbătoare la care eu ţin foarte mult. Familia din partea bunicului (catolic) se reunea mereu de Sfântă Mărie, unchiul şi duhovnicul, stareţ la mănăstirea Sânmărtin a dat acest hram lăcaşului. Toţi funcţionarii au liber zilele astea. Reflectaţi, reflectaţi…

 

Marius Libeg

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.