Week-end cu greutate pentru sportul mureșean

Sfârșitul săptămânii trecute a fost unul cu mari emoții pentru suporterii sportivilor tîrgumureșeni. Astfel, pasionații de fotbal au asistat la meciul disputat între FCM Tîrgu-Mureș și CFR Cluja. Echipa tîrgumureșeană a pierdut cu scorul de 1 la 0, într-o partidă contând pentru etapa a 19-a a Ligii I la fotbal. Cu Marius Lăcătuş pe bancă, FCM Tîrgu-Mureş nu a impresionat, deşi a jucat aproape întreaga repriză secundă cu un om în plus pe teren, după eliminarea lui Mureşan. CFR Cluj a trecut pe prima poziţie a clasamentului în Liga I la fotbal.

Baschet și volei cu mari emoții și rateuri

Nici baschetbalistele nu s-au descurcat cu mult mai bine. Sâmbătă, 3 martie, BC Nova Vita a primit la Sala Sporturilor din Tîrgu-Mureş, replica lui CS Municipal Tîrgovişte, liderul de drept al campionatului. Partida s-a încheiat cu scorul de 75 – 87 (21-24 12-18 20-17 22-28) în favoarea tîrgoviștencelor. Mladen Jojic spera să dea lovitura în faţa celei mai valoroase echipe a momentului din România. Doar că în faţa sa a fost o echipă care are marele avantaj de a şti să gestioneze astfel de meciuri, cu presiune şi de mare orgoliu. Pentru Nova Vita au jucat: V. Hicks 6, D. Gobeljic 3, C. Graham 25, B. Vulic 13, C. Cutaş 7 ; T. Paraidi, A. Cutaş 3, C. Scanlon 18. Antrenor: Mladen Jojic ; Târgovişte: C. Givens 25, Fl. Diaconu 8, A. Şipoş, O. Zherzherunova 12, M. Coker 17 ; A. Uiuiu, O. Samburska 12, D. Kovacevic 4, V. Rus, C. Ciocan 9, A. Huţanu; antrenor: Fl. Nin

Și băieții au pierdut. B.C. Mureș și C.S. Dinamo București au jucat meciul de închidere al etapei a IX-a din Divizia A de baschet masculin. Meciul s-a desfășurat în sala Federației Române de Baschet, unde echipa Dinamo, clasată pe locul 9, a înfruntat echipa B.C. Mureș, clasată pe locul 4 în clasament, cu o sală plină de suporteri ai ambelor echipe. La B.C. Mureș au dat startul Virgil Stănescu, Calvin Dwayne Watson, Flavius Lăpuște, Radu Paliciuc și Jujuan Cooley. După primul sfert, meciul a mers cap la cap, terminându-se cu un scor de 16-19 în favoarea oaspeților. Al doilea sfert a fost unul de bun pentru echipa dinamovistă, care în avantaj cu 9 puncte, a intrat la pauză cu scorul de 23-11. Sfertul al treilea, de asemenea, a aparținut dinamoviștilor, fiind câștigat de aceștia cu scorul de 24-13, echipa mărindu-și avantajul la 20 de puncte. În ultimul sfert, echipa noastră a încercat revenirea însă diferența fiind prea mare, n-a mai izbutit să recupereze decât 10 puncte, astfel încât C.S.Dinamo București a câștigat cu scorul de 74-64.

La Volei, fetele de la CSU Medicina CSS Tîrgu-Mureș au evoluat în deplasare cu CSM București, în cadrul etapei cu numărul XX din cadrul Diviziei A1. Meciul de la București a fost unul extrem de important, cu miză mare, din cauza diferenței mici de puncte dintre cele două formații. Totuși, voleibalistele au pierdut cu scorul de 3 la 0, după ce paradoxal în tur au învins pe teren propriu pe CSM București tot cu 3 – 0.

City’us nu dezamăgește suporterii

Echipa de futsal City’us Tîrgu-Mureş a obţinut la sfârșitul săptămânii trecute cea de-a 12-a victorie a sezonului, scor 8-5, pe teren propriu, în faţa celor de la Clujana Cluj-Napoca. La pauză, scorul era 7-0 în favoarea echipei mureşene. În repriza a doua, în poarta celor de la City’us, Klein i-a lăsat locul rezervei Aszalos. Clujenii au profitat de lipsa de experienţă a goalkeeper-ului şi au revenit în joc. Golurile celor de la City’us au fost înscrise de: Szocs (3), Fl. Matei, Csoma, C. Matei, R. Radu, Ignat. În clasament, City’us ocupă în continuare prima poziţie, cu 36 de puncte, după 12 partide disputate.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. cred ca rezultatul la baschet masculin era altul decat ce ati scris voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.