Week-end cu greutate pentru sportul mureșean

Sfârșitul săptămânii trecute a fost unul cu mari emoții pentru suporterii sportivilor tîrgumureșeni. Astfel, pasionații de fotbal au asistat la meciul disputat între FCM Tîrgu-Mureș și CFR Cluja. Echipa tîrgumureșeană a pierdut cu scorul de 1 la 0, într-o partidă contând pentru etapa a 19-a a Ligii I la fotbal. Cu Marius Lăcătuş pe bancă, FCM Tîrgu-Mureş nu a impresionat, deşi a jucat aproape întreaga repriză secundă cu un om în plus pe teren, după eliminarea lui Mureşan. CFR Cluj a trecut pe prima poziţie a clasamentului în Liga I la fotbal.

Baschet și volei cu mari emoții și rateuri

Nici baschetbalistele nu s-au descurcat cu mult mai bine. Sâmbătă, 3 martie, BC Nova Vita a primit la Sala Sporturilor din Tîrgu-Mureş, replica lui CS Municipal Tîrgovişte, liderul de drept al campionatului. Partida s-a încheiat cu scorul de 75 – 87 (21-24 12-18 20-17 22-28) în favoarea tîrgoviștencelor. Mladen Jojic spera să dea lovitura în faţa celei mai valoroase echipe a momentului din România. Doar că în faţa sa a fost o echipă care are marele avantaj de a şti să gestioneze astfel de meciuri, cu presiune şi de mare orgoliu. Pentru Nova Vita au jucat: V. Hicks 6, D. Gobeljic 3, C. Graham 25, B. Vulic 13, C. Cutaş 7 ; T. Paraidi, A. Cutaş 3, C. Scanlon 18. Antrenor: Mladen Jojic ; Târgovişte: C. Givens 25, Fl. Diaconu 8, A. Şipoş, O. Zherzherunova 12, M. Coker 17 ; A. Uiuiu, O. Samburska 12, D. Kovacevic 4, V. Rus, C. Ciocan 9, A. Huţanu; antrenor: Fl. Nin

Și băieții au pierdut. B.C. Mureș și C.S. Dinamo București au jucat meciul de închidere al etapei a IX-a din Divizia A de baschet masculin. Meciul s-a desfășurat în sala Federației Române de Baschet, unde echipa Dinamo, clasată pe locul 9, a înfruntat echipa B.C. Mureș, clasată pe locul 4 în clasament, cu o sală plină de suporteri ai ambelor echipe. La B.C. Mureș au dat startul Virgil Stănescu, Calvin Dwayne Watson, Flavius Lăpuște, Radu Paliciuc și Jujuan Cooley. După primul sfert, meciul a mers cap la cap, terminându-se cu un scor de 16-19 în favoarea oaspeților. Al doilea sfert a fost unul de bun pentru echipa dinamovistă, care în avantaj cu 9 puncte, a intrat la pauză cu scorul de 23-11. Sfertul al treilea, de asemenea, a aparținut dinamoviștilor, fiind câștigat de aceștia cu scorul de 24-13, echipa mărindu-și avantajul la 20 de puncte. În ultimul sfert, echipa noastră a încercat revenirea însă diferența fiind prea mare, n-a mai izbutit să recupereze decât 10 puncte, astfel încât C.S.Dinamo București a câștigat cu scorul de 74-64.

La Volei, fetele de la CSU Medicina CSS Tîrgu-Mureș au evoluat în deplasare cu CSM București, în cadrul etapei cu numărul XX din cadrul Diviziei A1. Meciul de la București a fost unul extrem de important, cu miză mare, din cauza diferenței mici de puncte dintre cele două formații. Totuși, voleibalistele au pierdut cu scorul de 3 la 0, după ce paradoxal în tur au învins pe teren propriu pe CSM București tot cu 3 – 0.

City’us nu dezamăgește suporterii

Echipa de futsal City’us Tîrgu-Mureş a obţinut la sfârșitul săptămânii trecute cea de-a 12-a victorie a sezonului, scor 8-5, pe teren propriu, în faţa celor de la Clujana Cluj-Napoca. La pauză, scorul era 7-0 în favoarea echipei mureşene. În repriza a doua, în poarta celor de la City’us, Klein i-a lăsat locul rezervei Aszalos. Clujenii au profitat de lipsa de experienţă a goalkeeper-ului şi au revenit în joc. Golurile celor de la City’us au fost înscrise de: Szocs (3), Fl. Matei, Csoma, C. Matei, R. Radu, Ignat. În clasament, City’us ocupă în continuare prima poziţie, cu 36 de puncte, după 12 partide disputate.

Cristina Vancea

print
0 comments on “Week-end cu greutate pentru sportul mureșean
  1. Sandor Eugen spune:

    cred ca rezultatul la baschet masculin era altul decat ce ati scris voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.