Wireless gratuit în 8.000 de localități din UE. Cum pot beneficia primarii mureșeni de acest program?

Un program al Uniunii Europene promite acces la Internet comunităților care sunt dispuse să achite costul abonamentului.

Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE au căzut de acord asupra unui plan de 120 de milioane de euro prin care câteva mii de localități din UE vor beneficia de wi-fi gratuit. Anunțat de seful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, în septembrie anul trecut, programul ar urma să creeze hotspot-uri pentru Internet în toate localitățile care vor să se înscrie.

Inițiativa WiFi4EU ar urma să fie implementată până în 2019 în 6000-8000 de comunități locale, în spații cu destinație publică (primării, parcuri, biblioteci, spitale etc.). Uniunea Europeană va plăti echipamentele și costurile de instalare, iar instituțiile vor plăti abonamentul de Internet și mentenanța. Pentru fiecare comunitate, va fi oferit un cupon valoric, pe baza principiului „primul venit, primul servit”. Acesta va acoperi costul proiectului în proporție de până la 100%.

Sunt eligibile însă doar autoritățile locale care doresc să instaleze rețele Wi-Fi în zone în care nu există încă o ofertă publică sau privată similara, caută finanțare pentru echipamente și instalații și pot oferi conexiune gratuită în comunitățile lor timp de mai mulți ani.

Sursa: protv

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.