Wizz Air n-a estimat încă pagubele accidentului

wizz aeroportAtât autoritățile, cât și Wizz Air, compania care deține aeronava avariată miercuri pe platforma Aeroportului Transilvania Tîrgu-Mureș, se feresc să dea o estimare a pagubelor produse. Dacă inițial conducerea aeroportului s-a ferit inclusiv să dea detalii despre incident, după ce s-a aflat că o scară mobilă a lovit fuzelajul unui avion, declarațiile oficiale au venit cu câteva detalii în plus. Nimeni nu știe însă valorea pagubelor înregistrate și cine le va suporta.

De pildă, Biroul de Presă al Wizz Air spune azi într-un răspuns la o solicitare de informații că nu are încă habar: „Momentan nu vă putem da o estimare în acest sens, cercetările circumstanțelor în care s-a întâmplat incidentul fiind în desfășurare. Avem o cooperare foarte bună cu autoritățile aeroportului din Tîrgu-Mureș în rezolvarea acestui caz. Cel mai important lucru este faptul că vorbim de un incident minor, care nu a afectat siguranța pasagerilor, aceasta fiind principala noastră preocupare”, spune Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager Wizz Air.

De cealaltă parte, directorul aeroportului ne-a spus același lucru despre anchetă, completând că aeroportul are o poliță de asigurare care ar trebui să acopere, cel puțin teoretic, pagubele produse. Nimic însă despre valoarea acestora, care ar putea fi de ordinul zecilor de mii de euro și care, dacă nu vor fi acoperite de poliță, vor fi plătite din bani publici.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.