Wizzair ar putea reveni din toamnă la aeroportul Transilvania

Compania Wizzair ar putea reveni pe aeroportul transilvania Tîrgu Mureş la toamnă, după o absenţă de un an. Acesta lucru ar fi posibil după ce Consiliul Judeţean (CJ) Mureş a aprobat în luna decembrie 2016 contractarea unui credit de 77 de milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii pe pistă. „În următoarele luni o să ştim exact cine sunt câştigătorii licitaţiilor, şi pentru credit şi pentru lucrări. Pe partea de lucrări se lucrează la caietul de sarcini şi sper ca la sfârşitul lunii să publicăm anunţul în SEAP”, a declarat  preşedintele CJ Mureş Peter Frenec, citat de economica.net 

Banii pentru repararea pistei vin din fondurile CJ pentru că Aeroportul „Transilvania” nu are posibilitatea să acceseze bani europeni pentru reparaţii la pista de decolare/aterizare mai devreme de 2022, potrivit Master Planului de Transport. 

Preşedintele CJ Mureş a mai spus că băncile interesate să crediteze instituţia au ca termen final de depunere a ofertelor data de 10 martie. „Dacă luăm exemple de la Oradea sau alte localităţi unde s-au remediat pistele de aterizare, practic în trei luni se poate termina, dacă e o firmă care poate asigura lucrări non-stop”, a mai declarat preşedintele CJ Mureş. 

Wizz Air a alocat un avion bazei de la Tîrgu Mureş, care în prezent efectuează zboruri de la Cluj-Napoca, cu zboruri spre Paris, Dortmund, Frankfurt Hahn, Karlsruhne/Bade-Baden, Memmingem/Munchen Vest, Roma Ciampino, Londra Luton şi Madrid, potrivit Economica net. 

 Sursa economica.net

EM

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

3 Comentarii

  1. Cinci goluri ASA

    Vreja marii !!! La aeroport o sa pasca vacile !

  2. Cum ziceam daca era scris de 1 aprilie era un articol reusit.Asa acum el este o crasa dezinformare. Chiar daca merg snur toate activitatile organizate de catre CJ ,la aeroport Peti si gasca au alte treburi personale de facut si Wizz air sau alta companie aeriana se poate vedea in toamna doar in poze la TGM !

  3. Ce distractiv !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.