YouthBank Mureş premiază liceenii

youth bankLiceenii participanţi la a treia ediţie a programului YouthBank pentru comunitate s-au reunit joi, 19 iunie, la Colegiul National Unirea , în cadrul evenimentului de încheiere a programului din acest an şcolar. Cei 20 de voluntari, membri ai echipei YouthBank Mureş, “tineri bancheri”, şi-au împărtăşit experienţele din acest an, iar cele 11 echipe de liceeni ale căror iniţiative au fost finanţate de program au prezentat rezultatele proiectelor implementate.

YouthBank, implementat pentru prima dată în Tîrgu-Mureş în noiembrie 2011, este un program administrat de către un grup de liceeni cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, care au ca scop crearea unui fond pe care îl investesc apoi în comunitate, sub formă de granturi, pentru proiecte gândite şi realizate de alţi liceeni.

În cea de-a treia ediţie (2013-2014), echipa YouthBank Mureş a reuşit să mobilizeze suma de 13.500 lei. Pentru a strânge aceşti bani, liceenii din echipa YouthBank Mureş au abordat diverse companii pentru obţinerea de sponsorizări, au vândut felicitări, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă au strâns fonduri cu ”păturica” YouthBank. Suma mobilizată de liceeni a fost dublată de partenerul nostru naţional: BRD – Groupe Societe Generale.

 

Din acest fond au fost finanţate 11 proiecte propuse de echipe de elevi din 8 licee din Tîrgu Mureş şi Reghin, care au reuşit să identifice soluţii pentru anumite nevoi din comunitatea lor. Proiectele ating domenii variate: social, educaţie, ştiinţă, artistic/cultural ş.a. Printre acestea se numără: concurs cultural, concert simfonic rock, expoziţie ştiinţifică, bal de primăvară ş.a.

“După doi ani de YouthBank pot spune că am invăţat şi stăpânesc lucruri pe care am crezut că nu o să le deprind nici o dată. Acum ştiu să imi pregatesc singur atât un program bine stabilit, să imi aleg o strategie de abordare a unei personae mature pentru a putea opţine o finantare, dar şi să organizez si să planific un eveniment. Toate aceste lucruri se datorează faptului ca sunt membru al echipei YouthBank”, povesteşte Doru Boţog, membru YouthBank.

 

“Dacă ai o idee şi nimeni nu ţi-o bagă în seamă atunci cu siguranţă trebuie să o faci cunoscută celor de la YouthBank. Aşa am făcut şi eu şi dintr-o idee am dezvoltat un proiect, proiect ce a fost finanţat de acest program şi realizat cu succes.”, declară Cîmpean Paul, liderul echipei de liceeni, Brioşa luptătoare.

 

YouthBank este un program de educaţie si antreprenoriat social, organizat la nivel naţional de ARC – Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Societe Generale, coordonat la nivel local de Fundaţia Comunitară Tîrgu Mureş.

 

Programul a fost desemnat Cel mai bun proiect educaţional la Gala Premiilor în Educaţie 2010, Cel mai bun proiect de tineret la Gala Voluntarului 2011 şi a fost premiat în doua rânduri la Gala Societăţii Civile la categoriile Tineret şi Comportament Civic si Participare Publică.(EM)

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.