YouthBank Tîrgu-Mureş a început recrutările

-curs-de-educatie-financiara-pentru-liceeni-0Programul YouthBank Tîrgu-Mureş, aflat la a patra ediţe, îşi completează echipa şi recrutează noi membri. Tinerii care studiază la unul dintre liceele din oraş dornici să se implice în comunitate şi să se dezvolte personal pot aplica până la data de 12 octombrie 2014.

YouthBank Tîrgu Mureş este un program implementat de Asociaţa pentru Relaţii Comunitare. Activităţle YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluţi durabile pentru implicarea tinerilor în viaţa comunităţi” – proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro.

YouthBank este administrat de către o echipă de liceeni şi urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunităţii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilităţi de leadership, comunicare şi management financiar.

Programul YouthBank porneşte de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunităţile locale şi încurajează iniţiativa civică, responsabilitatea şi asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceştia se implică în mod practic în acţiuni şi decizii locale, prin crearea şi utilizarea unui fond care susţine iniţiativele tinerilor.

„YouthBank este un program în care am descoperit care este adevărata importanţă a lucrului în echipă, atunci când faci parte dintr-una. Pentru ca lucrurile să meargă bine trebuie să dai tot ce ai mai bun din tine, să faci sacrificii pentru a atinge ţelul echipei şi să-ţ abandonezi toate orgoliile şi gândurile egoiste gândindu-te tot timpul la ce ai putea face ca să ajuţ toată echipa.” – Ovidiu Mărginean, membru YouthBank 2013-2014

În anul 2013 – 2014, echipa YouthBank a reuşit să strângă un fond de 13.500 lei, cu ajutorul căruia au finanţat 11 proiecte scrise şi implementate de liceenii din Târgu-Mureş şi Reghin. Printre aceste proiecte s-au numărat o vânătoare de comori, reabilitarea unui adăpost de câini, un bal, dotarea cu utilităţile necesare a unui cabinet de geografie, un concert, dar şi un concurs de ştiinţă. Numărul beneficiarilor direcţi şi indirecţi a ajuns la cifra de aproximativ 7.000 de persoane.

Liceeni din Târgu-Mureş dornici să facă parte din echipa noastră şi de a învăţa lucruri noi, sunt aşteptaţ să se înscrie pe pagina noastră. Pentru a aplica pentru un loc în echipa noastră, tot ce trebuie să facă este să completeze formularul pe care îl pot găsi aici: mures.youthbank.ro/inscriere până dumincă, 12.10.2014, ora 23:59. În urma înscrierii vor fi contactaţ pentru a stabili următorii paşi.

Mai multe despre programul YouthBank şi despre procesul de selecţie de noi membri găsiţi pe site-ul www.mures.youthbank.ro.

***
Asociaţa pentru Relaţi Comunitare a iniţat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând şi dezvoltând cu sprijinul Fundaţei Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viaţa comunităţi prin acordarea de finanţări locale.

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-Napoca, fiind continuat şi dezvoltat local de către Fundaţa Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociaţa pentru Relaţi Comunitare a sprijinit extinderea şi consolidarea unei reţele de parteneri locali şi echipe locale YouthBank în 15 comunităţ.

În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, Baraolt, Bucureşti, Cluj-Napoca, Făgăraş, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Reghin, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timişoara şi Tîrgu-Mureş, pe baza unui set comun de principii şi standarde agreate de către partenerii locali şi naţonali ai programului., aflăm de la Raluca Ciupe, coordonator de program.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.