Zâmbete pentru copiii bolnavi de cancer

teatrul national targu muresJoi 6 iunie 2013 a fost o zi specială, în care Sala Mare de Spectacol a Teatrului Național Tg. Mureș a fost luminată de peste o mie de zâmbete. Acestea au fost oferite copiilor bolnavi de leucemie și cancer în cadrul Spectacolului Caritabil ”Zâmbet de copil”. Spectacolul a fost organizat de Asociația ”Împreună pentru copiii cu cancer” și Maxijoy, parteneri au fost Teatrul Național Tg.Mureș și AXA Asigurări Tg.Mureș. Scopul a fost strângerea de fonduri pentru organizarea unei tabere de o săptămână la Sovata pentru copiii bolnavi aflați în evidența Clinicii de Onco-Hematologie Pediatrică de la Spitalul Județean Mureș.

Pe scenă a fost o adevărată paradă de momente artistice: cântece, dansuri populare românești și maghiare, dansuri moderne și country, demonstrații de arte marțiale, gimnastică ritmică, cabaret, dansuri sportive. În total 215 copiii au dansat și au cântat din tot sufletul și au fermecat spectatorii cu momente simpatice, vesele, dinamice și profesioniste.

Au urcat pe scenă grupurile de copii de la grădinițele Codrișor și Piticot, elevilor de la Școala Gimnazială Europa, Liceul cu Program Sportiv Szász Adalbert, Grupul Kéknefelejts Școala Gimnazială Liviu Rebreanu, Școala Gimnazială Emil Drăgan din Ungheni, Clubul Sportiv Bushi Shindo și Clubul Sportiv Dance Art, Grupul Together Școala Gimnazială numărul 2.  Zâmbetele dăruite de pe scenă au fost primite cu căldură de cei 656 de copii și 150 de adulți prezenți în sală. Spectatorii au fost atât de receptivi la veselia transmisă de pe scenă, încât toată sala a dansat și a cântat împreună cu micii artiști.

În urma acestui eveniment s-au obținut din biletele de intrare și din donații 5985 Ron. Copiii de la grădinițe și școli au demonstrat că sunt alături de prietenii și tovarășii lor bolnavi.

Gabriela Farczádi
Președinte Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer” Tg.Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.