Zece dosare penale pentru muncă ilegală cu minori

itmInspectorii de muncă au întocmit 10 sesizări penale pentru nerespectarea condiţiilor de muncă pentru minori, în urma celor 15 controale efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Mureş în cadrul campaniei naţionale privind prevenirea şi combaterea exploatării tinerilor prin muncă.

Potrivit directorului ITM Mureş, Andrei Mureşan, controlul a fost efectuat în perioada 27 august – 8 septembrie, ocazie cu care au fost depistaţi 10 tineri în vârstă de 16 ani, în cazul cărora angajatorii nu au respectat condiţiile privind durata timpului de lucru, perioada concediului de odihnă şi interdicţia de a folosi tinerii la muncă pe timp de noapte.

Cele zece cazuri au fost descoperite în domeniile pază şi protecţie, construcţii, activităţi de întreţinere corporală, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din carne şi restaurante.

Andrei Mureşan a mai arătat că, pe lângă cele 10 sesizări penale pentru nerespectarea condiţiilor de muncă pentru minori, echipele de control au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale, din care cinci amenzi în valoare de 17.500 de lei şi patru avertismente.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.