Zeci de acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în Mureș

 

 

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş, în cursul lunii decembrie 2017, au fost efectuate 36 acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş au fost comunicate 23 evenimente.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru 7 angajatori, constatându-se 7 neconformităţi în domeniul SSM. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, după cum urmează : 6 avertismente şi 1 amendă în cuantum de 7.000 lei.

Domeniul de activitate ale angajatorului care a fost sancţionat cu amendă este: activităţi de contractare, pe baze temporare,a personalului.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au participat la 2 cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanţii DSP Mureş.

În luna decembrie s-a desfăşurat CAMPANIA NAŢIONALĂ – Acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă la desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice. Au fost verificate 9 societăţi autorizate pentru comercializarea şi folosirea obiectelor pirotehnice de distracţie. Nu au fost constatate neconformităţi.

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.