Zeci de firme amendate luna trecută pentru deficiențe în domeniul relațiilor de muncă

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii aprilie 2017, au fost efectuate 67 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 13 de persoane care lucrau fără forme legale și 30 de persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 28 agenți economici, din care 7 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, din care 22 de avertismente şi 14 de amenzi în cuantum de 161.000 lei și s-au dispus 209 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.
Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt:comerț,baruri,confectii, curierat, panificatie.

În luna aprilie au avut loc 10 acțiuni de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în cadrul Campaniei Nationale “ O zi pe săptămână” la angajatori care au ca obiect de activitate fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase .
Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale din care 3 avertismente și 3 amenzi în valoare totală de 51.500 lei și au fost identificate 5 persoane care munceau fără forme legale.În urma acestor verificări au fost dispuse 22 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.