Zeci de infracțiuni constatate de Poliție

Ieri, polițiștii au intervenit la 30 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 179 de sancţiuni contravenţionale pentru ilegalitățile depistate și au fost constatate 15 infracțiuni.
La data de 17 ianuarie a.c., poliţiştii au acționat, la nivel judeţean, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 9 acțiuni și s-a intervenit la 30 de evenimente, dintre care 26 au fost sesizate prin 112.
În urma activităților, au fost constatate 15 infracţiuni şi au fost depistate 2 persoane urmărite național, iar în cauzele instrumentate a fost dispusă o măsură preventivă.
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 179 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 50.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 340 de lei (material lemnos).
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române.
Astfel, au fost reținute 6 permise de conducere și a fost retras un certificate de înmatriculare.
RECOMANDĂRI!
Adoptați o manieră prudentă de conducere şi adaptați permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.
Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă!
Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică.
Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.