Zeci de mureșeni prinși la că munceau la negru

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii noiembrie 2017, au fost efectuate 51 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 14 persoane care lucrau fără forme legale și 31 persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 32 agenți economici, din care 10 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, din care 24 de avertismente şi 26 de amenzi în cuantum de 250.300 lei și s-au dispus 141 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.
Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: transporturi, comerț, protecție și gardă, sport, tăiere și rîndeșuire lemn, coafură, activităși în forme mixte.

În perioada 08-24.11.2017 s-a desfăsurat Campania Națională pe Transporturi, acțiune comună de control cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.
Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale din care 5 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 17.500 lei și a fost identificate 1 persoana care muncea fără forme legale . În urma acestor verificări au fost dispuse 21 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.