Zeci de noi locuri de muncă

hetiur Consiliul Municipal Sighișoara a dat un acord de principiu firmei SEFAR pentru a demara procedurile de achiziționare a unui teren din vecinătate în vederea unei noi investiții. În fapt, lângă locația SEFAR din cartierul Bărăgan, o firmă parteneră a concesionat un teren de peste 20.000 mp de la Primăria Sighișoara și folosește doar aproximativ 5.000 mp.

SEFAR a negociat deja preluarea terenului nefolosit pentru a declanșa o nouă investiție de aproximativ 15 milioane de euro. Este vorba de o nouă hală de producție de peste 14.000 de mp, ce urmează să furnizeze sighișorenilor peste 100 de noi locuri de muncă. Având în vedere graba cu care s-a solicitat acordul de principiu al CL Sighișoara, se poate lua în calcul faptul că în luna curentă – septembrie – va începe construcția noii hale urmând ca pe parcursul iernii această să fie dotată și utilată.

Tot în CL Sighișoara s-a discutat și despre problema apei din Hetiur. Titu Pavel reprezentantul comunității din Hetiur a cerut explicit curățarea fântânilor ,,din vale” singurele care mai alimentează cu apă comunitatea. Aceste puțuri sunt publice, ale Primăriei, și nu sunt întreținute corespunzător. S-a dovedit din nou cu această secetă că fântânile ,,din deal” seacă și practic o mare parte din comunitatea hetiureană depinde de cele câteva puțuri din vale.

Pavel a mai adus în atenția consilierilor problemele legate de pășuni care nu sunt bine delimitate și nici bine întreținute, nu s-au forat puțuri pentru adăparea animalelor, nu s-au aranjat drumurile de acces, dar se încasează banii pentru administrarea pășunilor.

Toamna festivalurilor

Deși vara a trecut, în Sighișoara activitatea și zumzăiala turistică se extinde și pe perioada toamnei. Urmează un festival al fanfarelor și un festival de muzică organizat în parteneriat cu o asociație culturală. Cele două evenimente nu mai au amploarea marelui festival medieval, dar sunt binevenite pentru cel mai important obiectiv turistic al județului Mureș.

Istrate Manu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.