Zi de „aur” pentru pensionarii ludușeni

 

Ziua de 1 octombrie a fost indicată de Organizația Națiunilor Unite ca fiind sărbătoarea persoanelor vârstnice, a pensionarilor. În România, această sărbătoare a fost adoptată de Federația Națională a Sindicatului Pensionarilor începând cu anul 1996. La Luduș, pensionarii sunt sărbătoriți într-un cadru festiv începând cu primii ani din acest nou secol. Luni, 2 octombrie, elegantele saloane de la „Romeo și Julieta” au fost gazdele primitoare ale celor care au fost invitați la o nuntă deosebită.

 

„Nunta de aur”

 

Organizatorii acestei sărbători, Primăria și Consiliul local Luduș au intrat în rolul de „părinți” și „nași” a celor 28 de cupluri care au aniversat 50 de ani de la data căsătoriei lor. Pentru această „performanță”, organizatorii i-au răsplătit cu câte o diplomă aniversară, un buchet de flori și un plic cu 400 lei. Rând pe rând, Anca Ștefan și Maria, Andrei Teodor și Lucreția, Babă Nicolae-Ioan și Virginia, Bdrudan Stelian și Iulica, Brustur Emil și Viorica, Buha Doroftei și Lucreția, Călugăr Ioan și Silvia, Câmpean Pavel și Rodica, Deteșan Iosif și Ana, Fekete Ioan și Viorica, Găbudean Laurean și Iorgula, Kovacs Ioan și Irina, Lapoși Arpad și Maria, Magyari Ioan și Iuliana, Mătieș Dumitru și Letiția, Nagy Iosif și Viorica, Oltean Vasile și Maria, Păcurar Ioan și Maria, Poruț Octavian și Dorina, Rus Vasile și Natalia, Săvâșcă Gheorghe și Viorica, Szabo Eugen și Maria, Șipoș Iuliu și Iuliana, Șipoș Vasile și Doina, Șofron Ioan și Eugenia, Șuta Simion și Maria, Țîț Vasile și Elisabeta, Vancea Iacob și Elena au primit aplauze din partea celor 350 de participanți. Binecuvântarea creștină a fost dată de preoții Iuliu Bacali, Lucian Voșloban și Czirmai Levente, după care moderatorul, „starostele nunții”, Mihai Nașca a prezentat oaspeții care au rostit scurte alocuțiuni.

Peter Ferencz – președintele CJ Mureș, Ovidiu Dancu – vicepreședintele CJ Mureș, Sorin Savu – reprezentantul Prefecturii și primarul Cristian Moldovan au elogiat meritele pensionarilor și le-au urat viață lungă și sănătate. A urmat o petrecere frumoasă din care nu a lipsit un meniu bogat, dans și distracție pe măsură. Totodată, s-au depănat amintiri mai vesele și mai triste din anii tinereții.

 

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.