Zilele Culturii Germane, la Sighișoara  

Începând cu data de 9 iunie, timp de trei zile, până în 11 iunie s-au desfășurat la Sighișoara, în Cetatea Medievală, „Zilele culturii Germane“. Evenimentul poartă titlul „Reforma LUTERANĂ ÎN REGIUNEA SIGHIȘOARA” și a început la ora 15:30 la sediul Forumului Democrat German din Sighişoara.

Deschiderea „Zilelor Culturii Germane” 2017 a fost realizată, din balconul Turnului cu Ceas, simbol al Sighisoarei, cu sunet de trompetă.
După o trecere în revistă a tematicii de anul acesta a Zilelor Culturii Germane, realizată de Ştefan Gorczyca preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Sighişoara, a urmat un moment de dansuri mult apreciat de publicul prezent, realizat cu participarea grupului de copii „Burgspatzen” și a clasei 0 de la Liceul teoretic „Joseph Haltrich”, conduse de înv K. Frohlich, M Szombati și W Schuster.
Zilele Culturii Germane s-au desfășurat în organizarea Forumului Democrat al Germanilor din România – Filiala Sighișoara, în parteneriat cu Parohia Evanghelică Sighișoara și Primăria Municipiului Sighișoara.
În prezența consulului Republicii Federale Germania în România Judith Urban au fost înmânate Sprachdiplom absolvenților Liceului teoretic „Joseph Haltrich”, care atestă cunoașterea limbii germane.
Zilele Culturii Germane au fost, încă de la prima ediţie, un cadru generos de exprimare a valorii culturii germane ca o componentă esenţială a multiculturalismului Sighişoarei.

Programul a fost următorul:

Manifestarea a cuprins expuneri, discuții, muzică și dans. La eveniment a fost prezent și consulul Republicii Federale Germania în Romania Judith Urban, precum și Paul-Jürgen Porr președintele Forumului Democrat al Germanilor din România.
Astfel, sâmbătă, 10 iunie de la ora 15:30 s-a desfășurat o prelegere: „Reforma luterană în Sighișoara și împrejurimi”, prof. H. Pitters (Sala Sander / Centrul Național de Informare și Promovare Turistică); ora 16:30 Intermezzo muzical cu Eduard Suciu; ora 17:00 Prelegere: „Reforma și ecumenismul”, pr. B. Frölich (Sala Sander / Centrul Național de Informare și Promovare Turistică); ora 18:00 Concert cu grupul coral „Sälwerfäddem” (Sala Sander / Centrul Național de Informare și Promovare Turistică)

Duminică 11 iunie, de la ora 10:00 Slujbă religioasă la Biserica Mănăstirii și prezentarea cărții „Die Altäre in der Schäßurger Bergkirche”, pr. Dr. R. Binder (Biserica Mănăstirii); ora 14:00 Parada portului și a dansului popular săsesc cu formațiile de dans din Bistrița, Sibiu, Sebeș și Sighișoara, împreună cu fanfara „Schäßurg Brass” (Piața Cetății); ora 18:00 Soirée la Bastionul Cositorarilor.

Intrarea la evenimente a fost gratuită.

Cristina VANCEA 

Sursa foto: Radio Son Sighișoara

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.