Zilele Tîrnăveniului, un festival inedit

zilele tarnaveniÎn perioada 23-25 august se va desfășura manifestarea ,,Zilele municipiului Tîrnăveni”. Evenimentul este organizat de Primăria municipiului, prilej cu care localitatea aniversează 735 de ani de atestare documentară. Programul va cuprinde, pe lângă cunoscutele concursuri de Miss și activităţi cultural-sportive şi religioase. Nu vor lipsi paradele inedite, dar şi premierea cuplurilor care sărbătoresc nunta de aur şi 60 de ani de căsnicie. Ziua de duminică va fi dedicată folclorului. De asemenea, Direcţia 5, Ducu Bertzi, Anna Lesko şi Cargo vor fi capetele de afiş.

Parade, una și una

Programul va debuta într-o atmosferă boemă, cu o paradă a caleştilor şi o bătaie cu flori la şosea. Prin centru vor defila, pe lângă cunoscutele formaţii locale – Fanfara Armonia, majoretele Sunshine, Ansamblul Romanes, Ansamblul Kokenes – şi invitaţi din alte localităţi şi ţări.

Tot din alai vor face parte şi domni îmbrăcaţi în costume de epocă, dar şi în costume populare, iar un vornic va citi o scurtă istorie a Târnăveniului. De asemenea, va fi organizat, în premieră, şi un bal al Primăriei, o paradă a maşinilor de epocă, demonstraţii ale serviciilor speciale şi o demonstraţie de Street Ball.

Miss cu Liviu Pancu

În seara de sâmbătă va fi aleasă cea mai frumoasă fată din Târnăveni în cadrul concursului Miss Târnăveni 2013. Coregraful concursului va fi Liviu Pancu. Un show de lasere va încheia cea de-a doua zi a festivalului.
Duminică, pe un catarg amplasat în spatele statuii Lupa Capitolina, va fi înălţat un măreţ drapel tricolor, prilej cu care se va intona imnul României, iar militarii vor prezenta onorul.

Capsula timpului

În premieră la Tîrnăveni va fi îngropată o capsulă a timpului, care va conţine un film de prezentare a localităţii şi fotografii din Tîrnăveni, compunerile copiilor despre ,,Târnăveni în anul 2013” şi alte obiecte care să reflecte viaţa cotidiană din prezent. Spectacolul pe scenă va fi dedicat duminică folclorului, ansamblul Junii Târnavei organizând festivalul ,,Joc şi cânt de pe Târnave”.
În final va susţine un recital solista Veta Biriş.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.