Ziua Apei marcată şi la Luduş, de către ABA Mureş şi Aquaserv Mureş

ABA Mureş – Sistemul Hidrotehnic Luduş şi Aquaserv Mureş – Aquaserv Luduş  au celebrat Ziua Mondială a Apei, printr-o vizită la Staţia de Tratare şi Producţie a Apei Potabile de la Luduş, la Priza de Apă Luduş şi la Staţia de Epurare Luduş.

Invitaţii, 20 de elevi ai Liceului Tehnologic Luduş. Cu ocazia evenimentului, a fost făcut un tur de vizitare a celor trei obiective luduşene dedicate apei, organizatorul acestor vizite a fost prof. Orban Tiberiu.

„La nivel mondial, majoritatea apelor uzate din locuințe, orașe, industrie și agricultură se întorc în natură fără a fi epurate sau reutilizate – poluând mediul și pierzând substanțe nutritive importante, precum și alte materii recuperabile.  În loc să irosim apele uzate, trebuie să reducem volumul acestora și să le reutilizăm. În cadrul locuințelor, putem reutiliza apele reziduale reciclate la udarea grădinilor și a terenurilor cultivate. În orașe, putem epura și utiliza apele uzate la udarea spațiilor verzi. În industrie și agricultură, apele uzate pot fi epurate și folosite ca ape de răcire sau ape pentru irigații. Exploatând această resursă prețioasă, vom face ca circuitul apei să devină mai eficient pentru toate viețuitoarele și vom contribui la îndeplinirea unui obiectiv de dezvoltare durabilă, care vizează reducerea la jumătate a volumului de ape uzate neepurate și intensificarea procesului de reciclare și reutilizare sigură a apei” – le-a spus elevilor, ing. Orban Tiberiu, reprezentantul ABA Mureş.

„Ca în fiecare an, Ziua Apei este sărbătorită şi de AQUASERV, iar tema acestui an, Apa Uzată, este extrem de sugestivă pentru activitatea companiei, în calitate de furnizor al serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare/epurare pentru apa uzată. Uzinele de apă şi Staţiile de epurare din zona de operare AQUASERV, au porțile larg deschise astăzi, 22 martie şi nu numai. Însoțiți de angajaţii AQUASERV care le explică o parte din munca lor de zi cu zi, vizitatorii urmează traseul apei în drumul său din râu spre robinete, precum şi cel al apei uzate care, odată curăţată, ajunge înapoi în râuri, ceea ce vom face şi noi.” – a precizat liceenilor, ing. Deteşan Adrian, reprezentant Aquaserv Mureş.

Casetă

Anual, pe 22 martie, este marcată Ziua Mondială a Apei. Începând cu 1993, această zi este celebrată şi în România. Sloganul pentru aniversarea din 2017 este „Apa uzată”.

CV

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.