Ziua Dunării, marcată și la Tîrgu Mureș

Ca stat aval în bazinul Dunării, țara noastră se implică în punerea în practică a proiectelor pentru prevenirea efectelor negative asupra mediului, cauzate de fenomenele extreme și schimbările climatice.

Cu ocazia zilei de 29 iunie, zi dedicată Dunării, începând din 2004,  România este deosebit de interesată de amplificarea nivelului de protecție a calității apelor din bazinul hidrografic. Marele fluviu trece prin 10 țări: Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, Republica Moldova, Slovacia, România, Ucraina, Serbia și prin 4 capitale de stat: Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad.

“Complexitatea problemelor generate de nevoia de reabilitare a mediului acvatic din bazinul hidrografic al Dunării, necesită o abordare integrată de către toate țările implicate. Este important să subliniem că oricâte eforturi vom depune pentru protecția ecosistemului care ne susține, de a ne uni forțele pentru conservarea bogăției naturale din bazinul Dunării, nu vom avea rezultate le dorite dacă la nivelul comunităților și al indivizilor nu se va realiza o schimbare de atitudine”, se arată în comunicatul dat publicității cu această ocazie de directorul ABA Mureș, ing. Cristian Bratanovici.

EM

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.