Ziua Imnului Național, sărbătorită sâmbătă, în Piața Teatrului

Garnizoana Tîrgu Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, în colaborare cu  Consiliului Judeţean Mureş şi Primăria Municipiului Tîrgu Mureş invită personalitățile civile și militare ale județului, reprezentanții autorităților publice centrale și locale, ai partidelor politice, instituțiilor culturale, științifice și religioase, ai asociațiilor, ligilor și fundațiilor, cadrele militare în rezervă sau retragere, veteranii de război, reprezentanții mass-media, pe toți cetățenii județului Mureș să participe la ceremonia publică organizată cu prilejul aniversării ”Zilei imnului național al României”, în Piața Teatrului din Tîrgu Mureș, sâmbătă, 29 iulie 2017, începând cu ora 10.00. Ziua imnului național al României a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 și se sărbătorește în fiecare an la data de 29 iulie.

Manifestarea va debuta cu întâmpinarea persoanei oficiale, prin prezentarea onorului militar, salutarea drapelului de luptă, trecerea în revistă a gărzii de onoare și salutarea acesteia.

Urmează Binecuvântarea și Rugăciunea pentru poporul român oficiate de preotul militar al garnizoanei Tîrgu Mureș.

În continuare se vor rosti alocuțiuni referitoare la semnificația evenimentului, simbolistica versurilor și un scurt istoric al imnului național al României. Finalul ceremoniei publice va consta în intonarea de către întreaga asistență a imnului național al României, se arată în comunicatul remis redacției de mr. Colceriu Sergiu- Petru, garnizoana Tîrgu Mureș.

EM

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.