Ziua Internațională a Voluntariatului sărbătorită la Teatrul-Național

În ajun de Moș Nicolae, s-au sărbătorit pentru prima dată voluntarii Teatrului Național Târgu-Mureș. Asta pentru că, începând cu anul 1985, peste tot în Europa se sărbătorește Ziua Internațională a Voluntariatului.

Astfel, luni 5 decembrie, voluntarii Teatrului Național, s-au întâlnit la un ceai de după-amiază cu voluntarii SMURD și cei de la Asociația Red Cells și și-au împărtășit unii altora cele mai frumoase experiențe din activitatea lor de voluntariat.

Pe lângă voluntari, la acest eveniment au mai participat și coordonatorii de voluntari Vass Hajnal (SMURD), Farczádi Róbert (Red Cells), Olga Macrinici și Emilia Ostace (trupa Guga Junior, Compania Liviu Rebreanu) și Suflea Adél Frida (MaNóSZok, Compania Tompa Miklós) și nu în ultimul rând, domnul Gáspárik Attila Csaba, directorul general al Teatrului Național Târgu-Mureș.

Trupa de voluntari a Teatrului Național s-a înființat în anul 2012, iar până în prezent s-au realizat, la ambele companii, peste 300 de contracte de voluntariat cu liceenii din oraș. Pe lângă sarcina de a întâmpina publicul și de a fi de ajutor celor care vin la spectacolele Teatrului Național, voluntarii se implică activ și în activități conexe organizate de Teatrul Național, precum: Gala Uniter 2014, Noaptea Muzeelor, BookFest, Breasla Cărții Maghiare, Festivalul ConectAct, Săptămâna Dansului, ș.a.

La sfârșitul evenimentului, bineînțeles și-a făcut apariția și râvnitul Moș, care a acordat Diplome celor mai harnici voluntari ai Teatrului Național, precum și mici atenții personalizate oaspeților de la SMURD și Red Cells. Iar cele mai importante daruri, au fost cele două spectacole – Băiețelul și leii al companiei Tompa Miklós și Să zicem da! – al trupei Guga Junior, compania Liviu Rebreanu.

Organizatprii le mulțumesc încă o dată tuturor voluntarilor Teatrului Național pentru devotament și implicare, iar oaspeților noștri le doresc cât mai multe experiențe fericite în activitatea pe care o desfășoară.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.