Ziua Jandarmeriei Române, marcată în Harghita

jandarmi (1)Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita organizează în această perioadă mai multe activităţi cu ocazia Zilei Jandarmeriei României, pe 3 aprilie împlinindu-se 164 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

Aceste activităţi au debutat, miercuri (săptămâna trecută), cu tradiţionala Cupă a Presei la Tir, la care au participat jurnalişti din presa scrisă, televiziuni şi posturile de radio din Miercurea-Ciuc. „Ţinta presei”, cum a fost intitulat concursul, a fost găzduit de poligonul militar, ziariştii având la dispoziţie, pentru competiţie, câte un pistol Makarov şi 15 cartuşe (din care 3 de reglare). Tot miercuri şi tot în poligon, jandarmii au avut şi un scurt exerciţiu demonstrativ.
Vineri a început Cupa Jandarmeriei Române care va dura până pe 1 aprilie, urmând a fi desfăşurate competiţii de minifotbal, tenis de masă, baschet şi bowling.
Sâmbătă, jandarmii harghiteni s-au alăturat celor care, printr-un gest mic, încearcă sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice – Ora Pământului.
În această săptămână, pe 3 aprilie, chiar de Ziua Jandarmeriei, va avea loc o adunare festivă în cadrul căreia vor fi recompensaţi jandarmii care s-au remarcat prin activitatea desfăşurată. Tot atunci va avea loc şi festivitatea de trecere în rezervă cu drept de pensie a trei subofiţeri.
Spre sfârşitul săptămânii, jandarmii harghiteni vor merge la Casa Familială „Sfânta Familie” din Frumoasa, unde, cu ocazia campaniei „În dar o jucărie de la Jandarmerie”, vor oferi copiilor jucării strânse încă de anul trecut.

În anul 2014, Jandarmeria harghiteană şi-a propus să promoveze mişcarea, iar un prim eveniment se va desfăşura pe 5 aprilie. Atunci, locuitorii din Miercurea-Ciuc, Topliţa, Odorheiu-Secuiesc şi Gheorgheni, sunt invitaţi la plimbare cu bicicletele.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.