Ziua Jandarmeriei Române, marcată în Harghita

jandarmi (1)Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita organizează în această perioadă mai multe activităţi cu ocazia Zilei Jandarmeriei României, pe 3 aprilie împlinindu-se 164 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

Aceste activităţi au debutat, miercuri (săptămâna trecută), cu tradiţionala Cupă a Presei la Tir, la care au participat jurnalişti din presa scrisă, televiziuni şi posturile de radio din Miercurea-Ciuc. „Ţinta presei”, cum a fost intitulat concursul, a fost găzduit de poligonul militar, ziariştii având la dispoziţie, pentru competiţie, câte un pistol Makarov şi 15 cartuşe (din care 3 de reglare). Tot miercuri şi tot în poligon, jandarmii au avut şi un scurt exerciţiu demonstrativ.
Vineri a început Cupa Jandarmeriei Române care va dura până pe 1 aprilie, urmând a fi desfăşurate competiţii de minifotbal, tenis de masă, baschet şi bowling.
Sâmbătă, jandarmii harghiteni s-au alăturat celor care, printr-un gest mic, încearcă sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice – Ora Pământului.
În această săptămână, pe 3 aprilie, chiar de Ziua Jandarmeriei, va avea loc o adunare festivă în cadrul căreia vor fi recompensaţi jandarmii care s-au remarcat prin activitatea desfăşurată. Tot atunci va avea loc şi festivitatea de trecere în rezervă cu drept de pensie a trei subofiţeri.
Spre sfârşitul săptămânii, jandarmii harghiteni vor merge la Casa Familială „Sfânta Familie” din Frumoasa, unde, cu ocazia campaniei „În dar o jucărie de la Jandarmerie”, vor oferi copiilor jucării strânse încă de anul trecut.

În anul 2014, Jandarmeria harghiteană şi-a propus să promoveze mişcarea, iar un prim eveniment se va desfăşura pe 5 aprilie. Atunci, locuitorii din Miercurea-Ciuc, Topliţa, Odorheiu-Secuiesc şi Gheorgheni, sunt invitaţi la plimbare cu bicicletele.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.