Ziua pentru sănătate

Miercuri, 20 iunie, Societatea Civilă Medicală Procardia a organizat la Tîrgu-Mureș evenimentul „O zi pentru sănătate”. La Platoul Cornești, organizatorii au montat corturi în care, începând cu ora 16:00, au oferit sfaturi și consiliere medicală. Târgumureșenii au putut urmării evaluarea riscului cardiovascular, evaluarea riscului de osteoporoză, au putut primi sfaturi pentru sănătatea coloanei vertebrale și pentru un stil de viață sănătos. Pentru cei mici s-au făcut câteva instructaje privind tehnicile de prim-ajutor, iar mai apoi s-au organizat și module interactive de gimnastică pentru cardiaci, pentru coloana vertebrală, zumba gold, pilates și soft ball.

Proiectul și ideea lui

Evenimentul face parte din proiectul „100 de metri pentru sănătate”, inițiat de Fundația Procardia încă din 2008, în parteneriat cu Primăria Tîrgu-Mureș și Clubul Rotary Teka. Principalul sprijin financiar a venit și anul acesta de la producătorul și distribuitorul de medicamente Gedeon Richter. Scopul proiectului a fost încă de la început conștientizarea riscurilor cardiovasculare și acela de a găsi modalități practice pentru întreținerea unui stil de viață sănătos. De asemenea, proiectul a fost realizat în consens cu Programul de prevenție a bolilor cardiovasculare demarat de Societatea Română de Cardiologie și cu Carta Europeană a Sănătății Cardiovasculare.

„Proiectul 100 de metri pentru sănătate este unul de larg parteneriat pentru că încearcă să conștientizeze importanța sănătății și păstrarea acesteia în condițiile unei societăți care trăiește într-un ritm atât de alert, încât de multe ori nu avem timp pentru sănătatea noastră. Este un proiect pentru trup, pentru minte, pentru menținerea tonusului nostru social, în condițiile unui echilibru reprezentat de sănătate”, Kikeli Pál, medic cardiolog, președinte al Fundației Procardia.

„Proiectul dorește să promoveze sănătatea, mișcarea în natură și vrea să conștientizeze pe oameni privind riscul bolilor cardiovasculare și importanța unui mod de viață sănătos. Credem că astfel putem să-i convingem pe cei care nu prea fac mișcare să aibă grijă de sănătatea lor”, Zayzon Zsuzsanna – PR Manager Gedeon Richter.

Cătălin Hegheș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.