Ziua porţilor deschise la crematoriul uman

fotovideo-cel-mai-modern-crematoriu-uman-din-europa-s-deschis-langa-cluj_7La 40 de kilometri de Cluj-Napoca, în Moldoveneşti s-a deschis cel mai modern crematoriu uman din Europa, cu o tehnologie de ultimă generaţie ce nu poluează mediul înconjurător. La eveniment au participat şi câţiva preoţi. „Nu este nimic anormal, nici din punct de vedere al credinţei creştine şi nici ca viaţă modernă”, a spus unul dintre cei care au vizitat astăzi crematoriul.
„Am ales să organizăm o zi a porţilor deschise pentru a trece peste prejudecăţi, pentru a vedea, a arăta tuturor că avem un spaţiu al decenţei. Vrem să fie ceva altfel şi sperăm că incinerarea va deveni o opţiune tot mai mare în rândul oamenilor”, a declarat Mircea Dunca, directorul crematoriului.
Clădirea dispune de capelă, sală de aşteptare pentru aparţinători, frigidere şi camera de incinerare. Întregul ritual va fi înregistrat, iar la sfârşitul ceremoniei de incinerare, familia decedatului va primi pe lângă urna cu cenuşă şi un DVD. În România, din 1986 şi până în 2014, s-au făcut aproximativ 70.000 de incinerări.


Sursa citynews

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.