10 pentru siguranţă! Educația rutieră, educația pentru viață

Campania „10 pentru siguranţă!”  vă solicită pentru zilele următoaresă acordaţi 10 minute siguranţei copiilor în traficul rutier.

Nu întâmplător se spune că educaţia rutieră e educaţie pentru viaţă. Învăţându-i pe copii să respecte regulile, să fie atenţi în trafic, îi învăţăm de fapt cum să îşi protejeze viaţa în trafic, fie ca pietoni, fie ca pasageri în autoturisme.

Vedem deseori copii traşi de mânuţă printre maşini şi ne gândim cum poate un părinte să îşi expună atât de mult copilul pericolelor? Probabil atunci va traversa fără probleme, dar va rămâne cu acest obicei care îl poate costa scump în viitor.

Aşadar, primul pas este ca noi, adulţii, să ne asumăm rolul de model în traficul rutier. Oferiţi copiilor un exemplu corect de comportament, va rămâne cu această lecţie pentru mult timp. Traversaţi regulamentar, purtaţi centura de siguranţă! Nu pentru că altfel veţi fi amendaţi, ci pentru că centura de siguranţă este ca un braţ care te ţine şi te protejează!

În plus, locul copilului în maşină este în spate, după caz, în scaun! Fiţi fermi, o faceţi pentru siguranţa lui!! Niciodată nu poţi şti ce se va întâmpla, cine te poate lovi din spate, ce intervine şi necesită o frânare bruscă. Ce vă doriţi? Un copil îmbufnat, dar în siguranţă sau unul fericit expus unor mari pericole?? În plus, se va obişnui cu regula şi nu o va mai percepe ca pe un motiv de supărare.

Campania „10 pentru siguranţă!” are ca scop reamintirea unor măsuri pentru siguranţa copiilor, a familiei. Aducem în atenţia mureşenilor 10 sfaturi pentru ca familiile din comunitatea noastră să primească nota 10 la lecţia siguranţei.

Comentează cu Facebook