„ 10 PENTRU SIGURANŢĂ!”Campanie de informare/sensibilizare pentru siguranța copiilor la început de an școlar

Prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor este o prioritate constantă de acțiune a Ministerului Afacerilor Interne.

Începutul de an școlar implică o perioadă în care ai noștri copii trebuie să se descurce singuri, petrecând o perioadă consistentă de timp fără a fi supravegheați de părinți (drumul de acasă spre școală, recreațiile școlare, diferite evenimente la care pot participa, etc.).

Din aceste considerente, odată cu PRIMA ZI DE ȘCOALĂ, activităţile cu tinerii şi copiii încep să abordeze problema SIGURANŢEI în diferite medii (acasă, pe stradă, la școală, în cluburi, dar și in mediul online, etc.).

Campania „10 pentru Siguranţă!” are ca scop reamintirea unor măsuri pentru siguranţa copiilor/tinerilor. Timp de 10 zile (9-20 septembrie) vom aduce în atenţia mureşenilor 10 sfaturi pentru ca elevii, proaspăt reveniți la școală, să primească nota 10 la lecţia siguranţei.

În egală măsură, în perioada premergătoare anului școlar (5-8 septembrie), vor fi distribuite orare şcolare cu mesaje preventive, cu sprijinul librăriilor din județ, pentru ca sfaturile noastre să poate fi citite, pe parcursul întregului an școlar, de către elevi și părinți.

De asemenea, începând din 9 septembrie a.c. şi până în data de 20 septembrie a.c. vom merge zilnic în unități școlare de la nivel județean, unde, alături de partenerii noştri, vom sta de vorbă cu copiii, iar în presă şi în mediul online vom posta zilnic recomandări pe subiectul campaniei. Toţi cetăţenii sunt invitaţi să se implice cel puţin prin a împărtăşi încă unei persoane informaţiile primite, prin distribuire în mediul online sau prin completarea cu alte informaţii, articole sau experienţe utile. Cerem doar…10 minute din timpul lor!

Comentează cu Facebook