13 picturi au fost puse în vânzare, în beneficiul copiilor cu cancer

Perioada Sărbătorilor de iarnă nu e doar una a bilanţurilor personale, a planurilor pentru anul care va veni şi a întâlnirilor de suflet cu cei dragi, ci şi una în care empatia, caritatea şi generozitatea pot contribui la îmbunătăţirea situaţiei de viaţă a unor semeni încercaţi de soartă. Intenţia trebuie să conlucreze cu gesturile concrete, iar speranţa îşi poate găsi teren fertil acolo unde gesturile izvorăsc cu sinceritate din suflete. 

Având la bază aceste valori şi fiind animat de dorinţa de a face un bine comunităţii locale, Teatrul Național Târgu-Mureș organizează în parteneriat cu Asociația „Împreună pentru Copiii cu Cancer” campania caritabilă Împachetează un zâmbet Crăciunul ăsta!, din care face parte o expoziţie de pictură cuprinzând 13 lucrări. Piesele expoziției au fost create și donate Asociației de către artiștii plastici locali: Albert Olga, Barabás József, Jung Ildikó, Kakasi Irén, Kovács Ágnes, Vasile Mureșan, Neagoi Zsófia, Soó Emma şi Veres Zsuzsa.    

La vernisajul expoziţiei au luat cuvântul Gáspárik Attila, Directorul general al Teatrului Naţional Târgu-Mureş, Farczádi Gabriela, Preşedintele Asociaţiei Împreună Pentru Copiii cu Cancer şi Jung Ildikó, avocat şi reprezentant al artiştilor plastici.

„Una dintre multele funcţii pe care le avem şi pe care le îndeplinim este cea socială, de care ţine şi responsabilitatea civică pe care cred că toate instituţiile culturale din această ţară trebuie să o aibă. Avem o responsabilitate socială pe care încercăm să o punem în practică permanent şi suntem deschişi la parteneriate cu toate asociaţiile profesionale şi civile care vor ca această lume să funcţioneze puţin mai bine“, a declarat Gáspárik Attila în deschidereaevenimentului.

Farczádi Gabriela a apreciat iniţiativa doamneiJung Ildikó, organizatoarea taberei în cadrul căreia au fost realizate picturile, dar a lăudat şi generozitatea artiştilor plastici mureşeni. „Vreau să mulţumesc Teatrului Naţional pentru această oportunitate. Este un lucru deosebit să putem avea o colaborare în preajma Crăciunului şi să deschidem uşile către inimile târgumureşenilor, a celor care vor veni în această perioadă la teatru şi vor vedea această expoziţie şi vor putea contribui prin cumpărarea acestor tablouri să aducem un zâmbet copiilor şi familiilor care au copii bolnavi. (…) Scopul nobil se armonizează perfect cu această intenţie a doamnei Jung Ildikó. Sper să fie un rezultat frumos şi târgumureşenii să primească cu deschidere această iniţiativă“, a declarat Farczádi Gabriela.

Coordonatoarea taberei care a dat naştere pânzelor expuse, Jung Ildikó, şi-a manifestat speranţa că demersul la care a participat va avea un rezultat benefic: „Aceşti copii sunt suferinzi şi de Sărbători trebuie să ne gândim nu numai la bine şi la rău, şi să încercăm să aducem un zâmbet şi pe feţele lor.“

Expoziția poate fi vizitată cu prilejul spectacolelor Teatrului Național. Picturile vor fi expuse până în 10 ianuarie 2020 şi pot fi achiziționate, urmând ca suma încasată din vânzarea acestora să fie direcționată în sprijinul activității Asociației „Împreună pentru Copiii cu Cancer”. Sumele afişate indică preţul de pornire al tablourilor.


Pentru informaţii suplimentare şi în vederea achiziţionării picturilor vă stă la dispoziţie secretariatul Teatrului la numărul de telefon 0365 806 862, de luni până vineri, între orele 9.00-16.00.


Modalități de plată: în numerar, la secretariatul Teatrului, respectiv prin virament bancar:
RO54BTRLRONCRT00A4999205
Banca Transilvania
CIF 20574105
Asociația Împreună pentru Copiii cu Cancer

Foto Cristina Gânj

Comentează cu Facebook