19 firme amendate în februarie de ITM

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii februarie 2018, au fost efectuate 40 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni contravenționale pentru 19 angajatori, constatându-se 20 neconformităţi în domeniul SSM. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, după cum urmează : 15 avertismente şi 5 amenzi în valoare de 37000 lei.
Domeniile de activitate ale angajatorilor care a fost sancţionați cu amenzi sunt:
Restaurante, Comerț cu ridicata al altor produse intermediare, Comerț cu amănuntul in magazine nespecializate, cu vânzare predominanta de produse alimentare, băuturi si tutun, Fabricarea produselor lactate si a brânzeturilor, Activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă.
Principalele deficienţe constatate au vizat necomunicarea producerii accidentelor de muncă, necercetarea în termen a accidentelor de muncă, asigurarea, marcarea şi întreţinerea căilor de acces şi de circulaţie care să permită evacuarea în caz de pericol, necompletarea corespunzătoare a fișelor individuale de instruire în domeniul securității și sănătății în muncă, acordarea echipamentului de protecție adecvat activității desfășurate, asigurarea semnalizării corespunzătoare a riscurilor existente, completare echipamente de muncă cu toate dispozitivele de protecție,
La Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii februarie 2018, au fost comunicate 20 evenimente.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au participat la 7 cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanţii DSP Mureş.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.