2 conducători auto de vehicule destinate transportului de persoane au fost depistaţi în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului

Luni, 10 aprilie 2017, Serviciul Rutier Mureş, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

În cadrul acțiunii au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane şi a vizat depistarea transporturilor ilicite de persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului, purtarea centurii de siguranţă, deţinerea certificatului de competenţă profesională, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

În câteva ore, poliţiştii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice şi au fost depistaţi 2 conducători auto de transport persoane care conduceau sub influenţa alcoolului.

EXEMPLE:

1. La data de 10.04.2017, ora 06:20, un bărbat, din Tg. Mureş, a fost depistat conducând un autobuz, în timp ce efectua transport public de persoane, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din municipiul Tg Mureș, sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea indicată de aparat a fost de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost sancționat contravenţional şi i-a fost suspendat dreptul de conducere pentru o perioada de 90 zile.

2. La data de 10.04.2017, ora 06:33, un bărbat, din localitatea Miheșu de Cîmpie, a fost depistat conducând un microbuz, în timp ce efectua transport public de persoane, pe DJ 152A, sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Față de acesta a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea

infracțiunii prevăzute de art.336 al. 1 CP și a fost reținut permisul de conducere în vederea anulării.

RECOMANDARE!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.