3 autocamioane au murdărit străzile municipiului Tîrgu Mureș

 

 

 

În data de 13.02.2018, poliţiştii locali aparţinând Biroului Siguranţă Rutieră au surprins, pe străzile Gheorghe Marinescu şi Livezeni din municipiul Târgu Mureş, 3 conducători auto aflaţi la volanul unor autovehicule de tonaj mare, care, din cauza faptului că nu au curăţat de noroi pneurile autocamioanelor ce părăseau şantierele de construcţii amenajate în zonele respective, au murdărit cu noroi carosabilul.

Precipitaţiile căzute au determinat formarea unei pelicule de mâzgă pe asfalt, fiind pusă astfel în pericol circulaţia participanţilor la traficul rutier pe arterele menţionate. În consecinţă, cei trei conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 21, alin. 2, lit. b din HCL nr. 20/2008, şi obligaţi să cureţe carosabilul de pe segmentele de drum amintite mai sus.

Pentru prevenirea, pe viitor, a unor astfel de fapte, facem apel la responsabilii şantierelor de construcţii deschise pe raza municipiului Târgu Mureş, să respecte cu stricteţe cele stipulate în art. 7, alin. 1 din HCL nr. 20/2008, respectiv: “Persoanele fizice şi juridice care execută lucrări de construcţii au obligaţia ca, înainte de începerea lucrărilor, să amenajeze un spaţiu la ieşirea pe căile publice, pentru spălarea şi curăţarea utilajelor de noroi, pentru a evita murdărirea carosabilului”.

Precizăm că nerespectarea acestei prevederi este sancţionată cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei.

 

CONDUCEREA POLIŢIEI LOCALE TÂRGU MUREŞ

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.