fbpx

3 Idei de afaceri in agricultura care pot avea un viitor stralucit

Afacerile in agricultura s-au dovedit a fi profitabile pe termen lung indiferent de suprafata de teren disponibila. Cu doar cateva sute de euro poti incepe o afacere care sa te ajute sa iti suplimentezi veniturile si sa te dezvolti catre un business stralucit.

 Afacerile in mediul rural sunt tot mai cautate de catre tinerii antreprenori datorita beneficiilor pe care le aduc pe termen lung. Preturile pentru terenuri sunt mult mai ieftine la tara, iar dezvoltarea business-ului in sine nu presupune atat de multe costuri pe metru patrat. Daca te bate gandul sa iti deschizi o afacere in agricultura, iti sugeram trei idei de afaceri de viitor!

  • Micro ferma de prepelite. Cautate tot mai mult atat pentru oua, cat si pentru carne, prepelitele nu au nevoie de un spatiu mare de desfasurare. Se cresc in cutii supraetajate si se dezvolta foarte repede, fara sa ridice prea multe probleme in ceea ce priveste ingrijirea. O afacere cu prepelite este profitabila deoarece in ultimii ani cererea de carne si oua a crescut, chiar si catre extern. Investitia este una minima deoarece cu 500 de euro iti poti cumpara pana la 80 de prepelite, oua, incubatoare si custi ouatoare. 
  • Micro ferma de iepuri.  O afacere de succes in orice gospodarie mica din mediul rural, o ferma de iepuri este profitabila deoarece animalele nu au nevoie de ingrijiri speciale. Hrana pentru iepuri este ieftina si usor de procurat, iar animalele nu au nevoie de custi foarte mari pentru depozitare. Provocarea cea mai mare a unei ferme de iepuri este sa gasesti abator specializat de sacrificare a iepurilor, care sa respecte toate directivele europene in domeniu, deoarece, in caz contrar, carnea de iepure nu va fi primita in magazine pentru comercializare.  Carnea de iepure poate ajunge la pretul de 30 de lei/per kilogram, la calitate premium.
  • Productie de ceaiuri bio. Inainte de a-ti deschide o afacere in domeniu, este importat sa cunosti cat mai multe informatii despre plantele medicinale. Din fericire, exista o multime de plante si frunze cu proprietati terapeutice, care poti fi foarte usor crescute in Romania, iar investitia intr-un astfel de business este una modica. O productie de ceaiuri poate deveni o afacere profitabila, mai ales daca adopti o strategie de marketing inteligenta, care sa te aduca in prim plan, mai ales ca majoritatea ceaiurilor pe care le gasesti in magazine sunt din import.

Ideideafaceri.ro

Comentează cu Facebook