31 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă

Aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, munca de noapte, transmiterea datelor în revisal în termenul legal. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 17 persoane care lucrau fără forme legale și 2 persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 21 agenți economici, din care 10 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale, din care 19 de avertismente şi 18 amenzi în cuantum de 361.000 lei și s-au dispus 129 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.
Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt:
-întreținere și reparatii auto, activități silvice, protectie și gardă, lucrări de instalații sanitare, comerț, construcții, întreținere corporal, alte servicii de alimentație.
În perioada 29-31 mai 2018 s-a desfășurat Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă prevederile legale care reglementează relațiile de muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice. Au fost sancționați 5 angajatori. Inspectorii de muncă au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, din care 4 avertismente şi 3 amenzi în cuantum de 26.500 lei și s-au dispus 16 măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.