fbpx

33 de sancțiuni contravenționale, în ultimele 24 de ore!

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, se intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare.

La activităţile de verificare au participat peste 225 de forţe de ordine, fiind verificate peste 160 de societăți comerciale, precum şi peste 130 de mijloace de transport și totodată legitimate peste 790 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7000 de lei.

Dintre acestea 32 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu precum şi în mijloacele de transport, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni¬.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Comentează cu Facebook