39 de firme amendate pentru muncă la negru în octombrie

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii octombrie 2017, au fost efectuate 54 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 29 persoane care lucrau fără forme legale și 22 persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 39 agenți economici, din care 14 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat 82 de sancţiuni contravenţionale, din care 44 de avertismente şi 38 de amenzi în cuantum de 630.400 lei și s-au dispus 225 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.
Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt:
-fabricarea pâinii,învățământ, comerț,construcții,baruri,alimentație public, agricultură, tăiere și rindeluire lemn,societate agricola.
În perioada 09.10.2017-13.10.2017 s-a desfăsurat Campania Națională privind respectarea de către beneficiari a prevederilor Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, republicată, cu modificările și completăriile ulterioare, precum și a normelor metodologice de aplicare a Legii nr.52/2011, în domeniile prevăzute la art.13 și a prevederilor legale privind prevenirea și combaterea exploatării copiilor/ tinerilor prin muncă în aceste domenii..
Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale din care 7 avertismente și 8 amenzi în valoare totală de 84.000 lei și a fost identificate 2 persoane care munceau fără forme legale .În urma acestor verificări au fost dispuse 37 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.