80 milioane euro profit, restul poluare

Potrivit unui raport făcut săptămâna trecută către Comisia Națională de Valori Mobiliare, combinatul Azomureș a înregistrat la finalul lui 2011 un profit net de 346, 13 milioane de lei, adică peste 80 de milioane de euro, la o valoare a veniturilor de peste 435 de milioane de euro. Profitul este dublu față de cel de anul trecut. S-a încheiat astfel unul din cei mai profitabili ani din istoria Azo. Imediat după anunțul acestui profit uriaș și acțiunile Azo la Bursa de Valori București au crescut atingând un nou maxim istoric.

Pe de altă parte, Azomureș a continuat și în 2011 politica sa de respect relativ redus față de mediu. Garda de Mediu a fost nevoită să aplice de mai multe ori în cursul anului trecut amenzi pentru poluarea aerului cu amoniac. Una din cele mai mari amenzi a fost aplicată la finalul lunii august, când combinatul a primit o amendă de 50.000 de lei pentru depășirea repetată a emisiilor de amoniac. Mai mult, combinatul a fost penalizat și de Administrația Bazinală de Apă Mureș, din cauza concentrațiilor mari de azot care au fost înregistrate în apele deversate în râul Mureș.

Toate acestea ar trebui să fie, cel puțin teoretic, un important punct de plecare în procesul acordării unei noi autorizații de mediu, act care cuprinde inclusiv planul de investiții necesar pentru ca Azomureș să poată respecta legislația în domeniul mediului. Forma noii autorizații de mediu urmează să fie aprobată în luna martie a acestui an.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. Da … fac profituri de zeci de milioane de euro si sunt prezenti in comunitate doar cu poluarea. Niciun proiect comunitar de anvergura, nicio campanie de "vitaminizare" vorba aia. Is satul de combinat ca de mere acre …

  2. pfui! la un asemenea profit, o amenda de 50000lei inseamna 0.0144%. O amenda de parcare la un salar de 1200lei inseamna 0.92%. Sa nu comparam si gravitatea faptelor…. Poate e mai usor sa faci boacane mai mari 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.