A apărut pagina de Facebook “Salvaţi aeroportul Transilvania”

save

Pagina nou creată intenţionează să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă aeroportul din Târgu Mureş.

Ferencz Zsombor, este un targumuresean din zona civila, fara apartenente politice, si a creat pagina pentru a ridica vocea impotriva deciziilor guvernamentale care au defavorizat aeroportul Targu Mures si implicit judetul Mures. Momentan nu are in jurul sau un grup de sustinatori, dar spera ca vor fi cateva persoane mai agile si mai creative, cu care sa organizeze mai multe evenimente prin care sa ceara autoritatilor corectarea acestei nedreptati.

“Momentul este foarte dureros, ca practic acum s-a ajuns la inchiderea definitiva a aeroportului, unde s-a ajuns din cauza sprijinului preferential Sibiu – Cluj, si de aceea sper ca vom putea activa nemultumirea celor implicati” declara Ferencz Zsombor.

Creatorul paginii explică faptul că pagina are scopul de a genera o initiativa civica prin organizarea unor manifestatii publice, formularea unor petitii, respectiv prin alte demersuri catre autoritati, pentru a corecta nedreptatea cauzata de sprijinul guvernamental, prin care s-au finantat preferential aeroporturile Cluj, Brasov si Sibiu in defavoarea aeroportului din Targu Mures.

Acesta îşi doreste să schimbe ceva în bine pentru Târgu Mureş prin mobilizarea opiniei publice astfel încât Guvernul să aloce fonduri pentru reabilitarea aeroportului mureşean.

Vezi pagina AICI.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

6 Comentarii

  1. Feri daca esti realmente bine intentionat sa susti cauza aeroportului si nu esti o unealta a lui Peti si Peter Ferenc ar trebui sa evaluezi real situatia si sa nu iei din zbor ceea ce ti se zice tie si fraierilor din opinia publica.NU guvernul si nu stiu ce autoritati sau alte aeroporturi sunt de vina de situatia de la aeroportul TGM ci chiar cei pe care unii i-am votat si pus la conducerea judetului in 2012-2016.Ciprian Dobre este cel care din prostie si interese personale a” fabricat “realitati artificiale si a impus la conducerea aeroportului habarnisti si pupincuristi care-i puneau in practica toate poftele din banii dati aeroportului de la bugetul judetului.El si cei pe care i-a pus la conducerea aeroportului au renuntat la GRANTUL de 39 milioane de euro gestionat de catre Ministerul Transporturilor in 2012 cand 9 aeroporturi din Romania au solicitat bani pentru modernizarea infrastructurii si numai TGM a renuntat restul primind si realizand deja lucrarile de modernizare a pistelor.Ca si UE si Ministerul Transporturilor are planificari pe teme de prioritati in mijloacele de transport.Anul 2012 a fost cel acordat transportului aerian in care aeroporturile au fost principali beneficiari si toti cei care au solicitat bani au primit cu exceptia TGM care a renuntat.Intre timp prioritatile sunt mutate catre auto si calea ferata iar randul aviatiei revine prin 2020.Asa ca NU guvernul este problema ci mafiotii care au fost la conducerea consiliului judetean si vroiau ca din comisionul primit la creditele bancare pe care le luau sa profite.Verifica si apoi fa ce vrei.succes!

  2. Nucred ca chiar va intereseaza Aeroportul.De ce dati vina pe Guvern?Ce are Guvernul aici:?Consider ca este doar campanie electorala si nimic mai mult distragem atentia despre adevarata problema nu ca v-ar pasa de aeroport si de oameni doriti sa ne abatei atentia sa nu va stricam alegerile.

  3. Salvati Aeroportul Transilvania

    Draga Laura,
    Cu siguranta trebuie identificate persoanele vinovate din administratia locala judeteana si din conducerea aeroportului care pot fi trasi la raspundere pentru anti-performanta cu care au condus aeroportul Transilvania pana la inchiderea lui. Pe de alta parte, trebuie sa remarcam “politica guvernamentala” prin care aeroportul targumuresean a fost ras de pe harta aviatica a tarii. Aici nu pot fi de vina decat cei din Guvernul Romaniei. Daca Dobre si ceilalti invocati de tine erau incompetenti pentru a dezvolta aeroportul, guvernantii trebuia sa intervina, sa-si faca datoria pentru a evita discriminarea colectiva la care am fost expusi. Asadar, in primul si in primul rand trebuie sa primim banii care ni se cuvin din cei 600 milioane de EUR (!), in mod cinstit. Nu doar 0,66% cat am primit. E o rusine care ne a facut-o guvernul Romaniei, si e sarcina lor sa corecteze aceasta nedreptate, si sa ne aloce fondurile cuvenite si necesare pentru investitii, si pentru a avea sanse cel putin egale cu restul aeroporturilor. Daca am fi primit macar 5% din acei bani, si nu 0,66% (!) azi am putea avea pista refacuta si functionala. Asadar, trebuie doar sa ne primim fondurile care ne ar fi apartinut in mod normal, in conditii echitabile.

  4. Aveti dreptatate ca trebuie sa primim dar nu asa hulind si spunând ca altcineva este de vina pentru greseala noastra.Copilul care nu cere mama lui nu-i da sa manance sa aratam ce am facut pe plan local cate solicitari am depus si cum ne-au fost refuzate daca ne-au fost.Trebuia sa nbe miscam dar cred ca nu a aexistat interes air acum acuzam sa acuzam guvernu este ca atunci când acuzi vecinul ca el are mai mult fara sa vexi de ce are el mai mult ce eforturi a facut sa aiba mai mult.Nu ar trabui inflamam spiritile acuzand trebuie sa avem intelepciunea sa rezolvam lucrurile cu calm si intelepciune NU ACUZAND.

  5. Draga Feri ,Asa cum banuiam esti pus sa aperi politrucii si sa abati atentia in alta parte decat de la cei vinovati ca sa treceti cu bine de alegeri.Eu am 2 copii la scoala si impreuna cu sotul care lucreaza la aeroport ne facem realmente griji cum o sa ne descurcam in continuare ca la aeroport Peti Andras le-a spus sa caute soluti.Asta este managerul performant pus de Peter Ferenc sa conduca aeroportul, in locul catastrofei Gherendi Luminita de la PNL, ca nu are habar nici de cum il cheama si cum vrea sa conduca o institutie cand nu stie nimic despre specificul ei?Poate s-a dat cu BUTY FOR YOU si s-a parfumat cu miros de manager performant ca de aratat nu arata nimic.Dar poate dorinta de a lua 3.000 euro pe luna salar si sa pozeze in fata mare facand bezele alegatorilor si pozandu-se langa imaginea aeroportului l-a facut sa-si piarda rationamentul si responsabilitatea crezand ca sunt suficiente iar aeroportul functioneza de la sine. La inceput aveam o stima deosebita pentru UDMR cum se implicau in organizare,luarea decizilor si alegerea persoanei capabile sa fie implicata in fiecare sfera de activitate pana la momentul Csegzdi Sandor cand mi-am dat seama ca toate partidele sunt la fel si actioneza dupa interesul propriu si nu cel al doctrinei de partid si mai puti al interesului concetatenilor.Asa ca vorba cantecului… vin ai nostrii pleaca ai nostrii noi ramanem ca tot ca prostii…!Politrucii cocotati la butoane indiferent la ce nivel decizional si indiferent de la ce partid se comporta la fel.Fac trocuri intre ei ca sa-si voteze favoruri si se au la mana unul pe altul santajandu-se.Asa ca intentia ta “nobila” de a salva aeroportul este compromisa si ai face bines a-ti vezi de numaratul banilor pe care i-ai dat tu la guvern si cati ti-au dat tie inapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.