A decedat actrița Lidia Marinescu

Anunţăm cu adâncă durere încetarea din viaţă a fostei noastre colege

LIDIA ROȘCA MARINESCU

(Sinaia 14 octombrie 1930- Târgu Mureș 14 mai 2019)

cea care s-a alăturat „generației de aur” a teatrului târgumureșean, în anul 1964 și joacă pe această scenă în peste 45 de spectacole printre care Accidentul de Maria Földes în regia lui Gheorghe Harag, Critis sau Gâlceava zeilor de Radu Stanca în regia lui Eugen Mercus; Soacra cu trei nurori de George Vasilescu după Ion Creangă în regia lui Constantin Săsăreanu, Gaițele de Alexandru Kirițescu în regia lui Marian Raicu, Piatra la rinichi de Paul Everac în regia lui Constantin Anatol; Floriile unui geambaș de Sutö András în regia lui Dan Alecsandrescu; Frații Karamazov de F.M. Dostoievski în regia lui Constantin Codrescu; Cartea lui Ioviță de Paul Everac în regia lui Dan Alecsandrescu; Invitație la castel de Jean Anouilh și Nu ucideți caii verzi de Radu Iftimovici în regia Ralucăi Iorga Mândrilă; D-ale Carnavalului de I.L. Caragiale în regia lui Mircea Cornișteanu.

Ultimul rol jucat pe scena mureșeană este Aliona din spectacolul Crimă și pedeapsă de Dostoievski, în regia lui Marius Oltean.

Cine dorește să ofere un ultim omagiu, o poate face joi 16 mai ora 17:00 la slujba de Priveghi la capela Vili Funerar sau vineri 17 mai ora 12:00 la slujba de înmormântare la capela Vili Funerar, urmând ca rămășițele pământești să fie depuse la Cimitirul Romano Catolic.

          Transmitem familiei îndoliate sincerele noastre condoleanțe!

Colectivul Teatrului Naţional Târgu-Mureş

Comentează cu Facebook