A doua ediție Drupal MeetUp, organizată de Reea

reeaA doua sesiune de comunicări organizată sub umbrela TopDay va avea loc joi, 28 februarie, la Restaurantul „Asteri”, situat pe strada Poștei, numărul 1. Evenimentul va începe la ora 17 și se va încheia după ora 20. Prezentările vor fi susținute în limba engleză, iar intrarea este liberă. Vă puteți înscrie pe site-ul http://drupal.topday.ro sau prin telefon, la numărul 0770.996.502.

Programul evenimentului:

1) Site building cu Drupal

  • introducere (5 – 10min)
  • studiu de caz (1.5 – 2h)

Această primă etapă se adresează în special site builder-ilor, dar reprezintă de asemenea, o continuare a primei ediții a Drupal Meetup, în care au fost prezentate modele contribuite des folosite. Practic, veți vedea dovada a tot ceea ce se poate face ușor, rapid și mai ales, gratuit cu ajutorul CMS-ului ( Content Management System) Drupal.

2) contribuții la Drupal

  • introducere (15-20min)
  • studiu de caz (1-1.5h)

A doua etapă este dedicată mai ales dezvoltatorilor și încurajează contribuția la Open Source și Drupal.

3) discuții / feedback

Discuție liberă între speakeri și participanți, cu scopul de a ajuta la crearea unei comunități solide de utilizatori și dezvoltatori Drupal în Tîrgu-Mureș, și de ce nu, în zona Transilvaniei. De asemenea, organizatorii își propun să stabilească anumite direcții comune cu participanții, în vederea realizării unor astfel de evenimente și pe viitor. Mai multe detalii despre eveniment puteți obține pe site-ul http://drupal.topday.ro.

Sute de mii de oameni şi organizaţii folosesc Drupal pentru website-uri diferite ca putere, incluzând aici: portaluri web comunitare, site-uri de discuţii, site-uri „corporate”, aplicaţii intranet, site-uri personale sau blog-uri, aplicaţii e-Commerce, directoare de resurse sau site-uri social networking. Drupal este de fapt, un software opensource distribuit sub GPL (GNU General Public License) şi este menţinut şi dezvoltat de o comunitate de zeci de mii de utilizatori şi dezvoltatori. În acest moment, DRUPAL număra peste 20.000 de module și aproape 1.700 de teme, la care lucrează peste 23.000 de dezvoltatori. Aproape 1 milion de utilizatori folosesc DRUPAL, în 228 de țări, realizând proiecte în 181 de limbi.

Sursa: Reea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.