fbpx

A fost lansată noua platformă Europass! Acum este mai ușor ca oricând să vă prezentați competențele, calificările și experiența

De mai bine de un deceniu, Europass ajută milioane de europeni să-și creeze CV-ul și să-și prezinte experiența profesională potențialilor angajatori. La 1 iulie, Comisia Europeană a lansat o versiune nouă și îmbunătățită a platformei Europass. Aceasta oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cursanților și lucrătorilor un set de instrumente utile pentru a-i ajuta să gestioneze fiecare etapă a carierei și a parcursului lor educațional.

În continuare vă prezentăm pe scurt posibilitățile oferite de noua platformă Europass.

Profil digital complet

Puteți să vă înregistrați pe Europass și să vă creați un profil în care să vă consemnați competențele, calificările și experiența profesională. Contul dumneavoastră Europass are o bibliotecă personală în care puteți adăuga documente (de exemplu, certificate, diplome și fotografii) pentru ca toate informațiile și documentele să fie disponibile într‑un singur loc securizat. Puteți să vă partajați profilul cu angajatori, cu recrutori sau cu serviciul de ocupare a forței de muncă pentru a primi sfaturi și sprijin în carieră. Profilul Europass poate fi vizualizat în 29 de limbi.

Sugestii personalizate de locuri de muncă

Veți primi sugestii de locuri de muncă adaptate (prin EURES) pe baza experienței profesionale, a intereselor și a competențelor pe care le aveți. Astfel, va fi mai ușor să căutați un loc de muncă și veți avea siguranța că nu ratați nicio ocazie de angajare relevantă.

Sugestii personalizate de cursuri

Există nenumărate posibilități de studiu, de formare și învățare de lucruri noi în toată Europa. Fie că doriți să vă reîmprospătați competențele sau să deprindeți unele noi, Europass vă oferă sugestii adaptate de cursuri care se potrivesc cu informațiile din portofoliul dumneavoastră.

Creare ușoară a CV-ului și a scrisorii de intenție

Utilizând noul editor online, puteți să creați CV-uri și scrisori de intenție pentru a vă pregăti candidatura pentru diverse locuri de muncă și cursuri. Editorul vă permite să vă folosiți profilul Europass pentru a selecta și a alege informațiile pe care doriți să le treceți în CV. Astfel, puteți să creați ușor CV-uri adaptate în funcție de posturile pentru care candidați. De asemenea, puteți să vă publicați CV-ul pe EURES pentru mai multă vizibilitate.

Informații și sprijin

Pe noua platformă Europass puteți accesa și informații despre cum puteți să învățați și să lucrați în Europa, existând inclusiv linkuri către serviciile naționale și articole pe teme de studiu, formare, voluntariat, planificarea carierei și muncă în străinătate.

Acreditări privind educația și formarea

Acreditările digitale Europass vă permit să obțineți și să partajați diplomele, certificatele și atestatele digitale emise de instituțiile de învățământ și de formare. Această funcție poate ajuta la recunoașterea și înțelegerea instantanee a tuturor formelor de calificare și la eliminarea procedurilor pe suport de hârtie. Funcția este testată în 18 țări, iar Comisia Europeană colaborează cu statele UE pentru a face posibilă introducerea sa în toate țările.

Aflați mai multe despre ce oferă noua platformă Europass.

Comentează cu Facebook