A fost publicat primul apel de proiecte din cadrul Anului familiilor maghiare de peste hotare

A fost publicat primul apel de proiecte din cadrul “Anului familiilor maghiare”, termenul-limită până la care se pot depune proiecte pentru programul în valoare de 500 de milioane de forinţi, dedicat sprijinirii firmelor care au activităţi adaptate nevoilor familiei, fiind 6 aprilie, a declarat Árpád János Potápi, secretarul ungar de stat pentru politici naţionale, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, la Budapesta.

Scopul apelului de proiecte este sprijinirea întreprinderilor maghiare de peste graniţă în vederea consolidării spaţiului economic din Bazinul Carpatic. Sprijinul va fi oferit unor firme care în afara dorinţei generale de dezvoltare a afacerii, întrunesc unul dintre cele trei angajamente specificate, a mai spus secretarul de stat. Unul dintre acestea este crearea şi dezvoltarea de locuri de muncă favorabile unei vieţi de familie normale, sau furnizarea de servicii dedicate familiilor, sau organizarea de pregătiri profesionale dedicate studenţilor din afara graniţei, respectiv, angajarea tinerilor absolvenţi.

Ca exemple pentru locurile de muncă adaptate nevoilor familiale şi serviciilor dedicate familiilor, Potápi a amintit amenajarea unor locuri de joacă, asigurarea rechizitelor şcolare necesare elevilor, acordarea de sprijin financiar pentru cumpărarea lor, organizarea sau susţinerea financiară a supravegherii copiilor pe timpul zilei, asigurarea serviciilor de supraveghere a copiilor şi organizarea de tabere pentru perioadele de vacanţă, precum şi organizarea unor evenimente de familie. A mai amintit organizarea flexibilă a muncii, asigurarea posibilităţii de a opta pentru un timp redus de lucru pentru femei însărcinate, mame şi taţi, respectiv serviciile dedicate gravidelor.

Pentru cei care aleg să ofere posibilităţi de practică care să contribuie la pregătirea profesională a studenţilor din afara graniţelor sau angajării tinerilor absolvenţi, pot primi sprijin pentru pregătirea a cel puţin un student, iar cel mult pentru cinci, suma care poate fi obţinută fiind de 200.000 de forinţi per persoană. În plus, firma poate primi spre instruire doar studenţi sau tineri absolvenţi care au studiat în domeniul corespunzător activităţii societăţii.

Sunt aşteptate să depună proiecte acele micro-întreprinderi şi întreprinderi mici maghiare, care au fost înregistrate în ţările vecine Ungariei înainte de 1 ianuarie 2017 şi care funcţionează fără încetare de la data amintită. Solicitanţii pot depune doar un singur proiect.

Secretarul ungar de stat pentru politici naţionale a adăugat că sunt disponibili 3-4,5 milioane de forinţi pentru întreprinderile care desfăşoară activităţi agricole, iar pentru firmele din alte domenii au fost alocaţi 3-6 milioane de forinţi.

Solicitările pot fi depuse până la data de 6 aprilie, ora 14:00 CET.

Apelul de proiecte poate fi consultat pe site-urile www.bgazrt.hu şi www.nemzetiregiszter.hu.

Decizia de a dedica anul 2018 pentru sprijinirea familiilor a fost luată de Conferinţa Permanentă Maghiară (Máért) în luna noiembrie a anului trecut. Pentru realizarea programului sunt disponibili 1 miliard de forinţi.

MTI

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.