fbpx

A fost recepționat ansamblul statuar reprezentând patru dintre corifeii Școlii Ardelene

Vineri a fost recepționat ansamblul statuar reprezentând patru dintre corifeii Școlii Ardelene – Petru Maior, Samuil Micu, Gheorghe Șincai și Ion Budai Deleanu.

Vom cinsti cum se cuvine memoria celor mai importanți reprezentanți ai mișcării de emancipare politică și socială a românilor din Transilvania, cunoscută sub numele de Școala Ardeleană, prin mai multe evenimente organizate în preambulul Zilelor târgumureșene, în data de 22 iunie 2022. a anunțat viceprimarul Alex Gyorgy.

Programul zilei de 22 iunie se va deschide cu vernisarea unei expoziții de carte veche românească organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mureș, care va fi urmată de o manifestare științifică de ținută dedicată Școlii Ardelene, organizată împreună cu Institutul de Cercetări Socio-Umane ”Gheorghe Șincai” al Academiei Române.

Ambele manifestări culturale vor avea loc la Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu Mureș, începând cu ora 12, pentru ca, de la ora 17, să aibă loc evenimentul îndelung așteptat – festivitatea de inaugurare a Grupului Statuar Școala Ardeleană, la care vor participa invitați de marcă din mai multe județe transilvănene.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW