fbpx

A patra amânare a rezilierii contractului Iernut

Producătorul de gaze Romgaz a decis o nouă suspendare a notificării de reziliere a contractului de construire a noii centrale în ciclu combinat de la Iernut, până pe 2 iunie, compania de stat apreciind că există șanse reale ca lucrările să fie continuate și finalizate de către același consorțiu de contractori, Duro Felguera-Romelectro.

„Decizia de prelungire a suspendării notificării de reziliere a Contractului de lucrări nr. 13384/2016 a fost luată ca urmare a încheierii unui memorandum prin care părțile au stabilit condițiile în care lucrările ce fac obiectul contractului de lucrări pot fi continuate și finalizate și prin care și-au asumat angajamentul de a depune toate diligențele necesare pentru obținerea aprobărilor corporative și încheierea, până la data de 2 iunie 2021, a unui act adițional la contractul de lucrări, pentru continuarea și finalizarea lucrărilor”, arată compania. Este a patra amânare a rezilierii contractului, reziliere anunțată la începutul lunii trecute. Între timp, părțile au ajuns și în instanță.

Pe 13 aprilie, directorul general al Romgaz, Aristotel Jude, declara într-o conferință de presă că Romgaz a acordat o ultimă perioadă de 14 zile asocierii Romelectro-Duro Felguera pentru finalizarea centralei, în caz contrar producătorul de gaze fiind pregătit să realizeze pe cont propriu acest proiect, pentru a nu pierde finanțarea din Planul Național de Investiții (PNI). În februarie, după cum a relatat Profit.ro, Romgaz a încheiat de urgență un contract cu subsidiara locală a unei firme austriece de certificare industrială, pentru evaluarea stadiului execuției lucrărilor la noua centrală pe gaze cu ciclu combinat a companiei de la Iernut și pregătirea caietului de sarcini pentru desemnarea unei companii sau a unui consorțiu care să finalizeze și să pună în sfârșit în funcțiune centrala. Pe 30 decembrie 2020, Romgaz anunța că întrucât termenul de finalizare a lucrărilor (…) nu a fost respectat, acesta expirând la data de 26 decembrie 2020, Romgaz a decis să nu dea curs cererii înaintate de către asocierea formată din Duro Felguera SA și Romelectro SA prin care se solicita prelungirea acestui termen”, asigurând că „va găsi soluțiile necesare finalizării și punerii în funcțiune a centralei termice Iernut”.

Însă un document mai recent al companiei aduce detalii noi în legătură cu discuțiile dintre Romgaz și contractori din decembrie anul trecut.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/a-patra-amanare-a-rezilierii-contractului-iernut-romgaz-a-incheiat-memorandum-pentru-continuarea-lucrarilor-cu-duro-felguera-si-romelectro-20213207

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW