A scăzut drastic numărul cazurilor de rujeolă

Dacă în urmă cu un an Mureșul se afla în top în ce privește numărul îmbolnăvirilor de rujeolă, la acest moment județul nostru este în primele locuri în ce privește numărul mic de cazuri, în număr de 8, toate înregistrate în prima parte a lui 2018.

Stelian Caraghiaur, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Sănătate Publică Mureș, a declarat că rezultatele bune în această privință se datorează implicării în campania de vaccinare antirujeolică.

“Într-adevăr, au scăzut cazurile de rujeolă, comparativ cu anul trecut, anul acesta, începând cu 1 ianuarie și până în momentul în care discutăm s-au confirmat 8 cazuri de rujeolă, ultimul confirmat era în perioada primăverii. Nu am un clasament, dar sigur suntem printre primele locuri în privința cazurilor puține de rujeolă, ceea ce ne bucură. Probabil a fost și partea de noroc, asta nu ține de noi, dar ce a fost rolul nostru și ce-am făcut a fost distribuirea vaccinului antirujeolic la nivelul anului trecut – și evident și anul acesta facem în continuare acest lucru, se vaccinează toate persoanele care sunt indicate conform calendarului național de vaccinare și astfel avem rezultate bune”, a declarat Caraghiaur.

Potrivit acestuia, persoanele predispuse la rujeolă sunt în general copiii și în persoanele cu imunitate scăzută, cărora nu li s-a administrat vaccinul.

Anul trecut, în luna octombrie, erau raportate 786 de cazuri la nivel național, iar Mureșul era atunci pe primul loc, cu nu mai puțin de 176.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.