fbpx

Accident la Gornești

În jurul orei 06:40, un accident rutier s-a produs pe raza localității Gornești.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A fost vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă și s-a lovit de un stâlp, din interior s-a auto-evacuat o persoană de sex masculin. Victima a fost preluată și transportată la spital cu ambulanța SAJ, aceasta fiind de cod verde.
Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Recomandari ale Politiei
-Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);

-Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul.

-Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;

-Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;

-Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

-Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;

-Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;

-În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz;

-Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legala, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Nu în ultimul rând, rugăm conducatorii auto începatori să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, dată fiind experinta redusă şi riscul implicarii în evenimente rutiere nedorite.

De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.


Drum Bun!

Conduceţi cu prudenţă! Cineva drag sigur vă aşteaptă acasă!

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW