fbpx

Accident mortal la Ogra.Drum blocat

Accidentul s-a produs intre un camion și un autoturism.


In urma impactului dintre un camion si un autoturism, o persoana de sex masculin de aproximativ 30 de ani a fost gasita in afara autoturismului, din nefericire aceasta a suferit leziuni incompatibile cu viata, medicul aflat la fata locului a declarat decesul victimei.

Circulatia este blocata pe ambele sensuri de mers.

Isu Mureș

În această dimineață, în jurul orei 07.45, polițiștii au fost sesizați să intervină la un eveniment rutier, produs pe DN15 E60, în localitatea Ogra.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, la km. 53+100 m, polițiștii au constatat faptul că s-a produs o coliziune între un autoturism, condus în direcția Luduș, de un bărbat, de 30 de ani, din comuna Ogra și o autoutilitară condusă din sensul opus, de un bărbat, de 54 de ani, din comuna Cucerdea.

În urma accidentului, conducătorului auto, de 30 de ani, i-au fost aplicate manevre de resuscitare, însă, din nefericire, a fost declarat decesul acestuia.

Celălalt conducător auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier Mureș, în cadrul dosarului penal deschis în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor și cauzelor producerii evenimentului rutier.

În acest moment, traficul este blocat, circulația fiind deviată prin localitate, pe străzile adiacente.

Conducătorilor auto li se recomandă ca, în condiţiile unui carosabil umed sau acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire. Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

Echipaţi-vă corespunzător autovehiculele pentru circulația in condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopata, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional).

Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor.

Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW