fbpx

Accident la Saschiz

În această dimineață, în jurul orei 06:00, accident rutier produs la ieșire din localitatea Saschiz spre municipiul Sighișoara pe E60.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. A fost vorba despre un accident rutier produs între un autotren și o autoutilitară, iar în urma impactului o victimă de cod verde care se afla în autoutilitară a fost preluată și transportată la UPU SMURD Târgu Mureș pentru investigații suplimentare.
Pe toată durata intervenției s-a circulat alterantiv pe un sens de mers.

În această dimineață, pe DN 13 E60, km.97+100, la ieșirea din localitatea Saschiz spre Brașov, a avut loc un accident rutier, cu implicarea a două autovehicule.

În urma accidentului, conducătorul unuia dintre autovehicule, un bărbat, de 48 de ani, din Maramureș, a fost rănit și transportat la unitatea spitaliceasca pentru acordarea de
îngrijiri medicale.

Atât acesta, cât și celălalt șofer, un bărbat, de 49 de ani, din Mureș au fost fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor in care s-a produs accidentul.

ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA RUTIERĂ PE DRUMURILE JUDEȚENE

46 de permise de conducere și 28 de certificate de înmatriculare reținute, precum şi peste 440 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri, în urma unor acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

În perioada 8-10 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au desfășurat activități, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru identificarea conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe, dar și pentru verificarea respectării normelor privind folosirea centurii sau a dispozitivelor de siguranță omologate.

În urma activităților desfășurate în trafic, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 444 de sancțiuni contravenționale, dintre care 426 au fost aplicate în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Dintre acestea, 12 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, 93 pentru nefolosirea centurilor sau a dispozitivelor de siguranța omologate de către conducătorii auto, 11 pentru nefolosirea centurilor sau a dispozitivelor de siguranță omologate de către pasageri, 6 pentru nefolosirea centurilor sau a dispozitivelor de siguranță omologate de către minorii sub 14 ani și 2 pentru neutilizarea dispozitivelor de fixare în scaune pentru copii, 302 dintre acestea reprezentând alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 46 de conducători auto, fiind retrase 28 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 11 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 6 de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și 1 de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Aceste acțiuni se desfășoară cu consecvență pe drumurile județene, astfel că polițiștii rutieri mureșeni le recomandă participanților la trafic, pentru a evita să fie implicați în evenimente rutiere negative, să manifeste disciplină în trafic, să respecte viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, să nu conducă sub influența alcoolului sau a altor substanțe, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, să manifeste o atenție deosebită la cei din jur, să execute fiecare manevră în condiții de siguranță, după o temeinică asigurare, să respecte normele rutiere aflate în vigoare, precum și indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW