Accidente rutiere in weekend

#La data de 9 septembrie a.c., ora 04:04, pe ruta strada Calea Sighişoarei – strada Budiului din localitatea Tîrgu Mureş, un bărbat, de 32 de ani, a condus un autoturism, provocând un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

În urma testării cu etilotestul, bărbatului i-a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

#La data de 8 septembrie a.c., ora 18:28, pe strada Plopilor din municipiul Sighişoara, un bărbat, de 70 de ani, din localitatea Cristuru Secuiesc, a condus un autoturism, provocând un accident rutier fără victime, soldat doar cu pagube materiale.

În urma testării cu etilotestul, bărbatului i-a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

#La data de 7 septembrie a.c., ora 22:30, pe strada Gheorghe Pop de Băseşti din municipiul Tîrgu Mureş, un tânăr, de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu două autoturisme care erau staţionate, producând doar pagube materiale.

În urma testării cu etilotestul, tânărului i-a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

#La data de 8 septembrie a.c., ora 05:20, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 14 Ghindari, au depistat în trafic, pe DJ 134, pe raza comunei Veţca, un bărbat, de 30 de ani, din comuna Ghindari, care în timp ce conducea un autoturism, nu a oprit la semnalul poliţiştilor, şi-a continuat deplasarea, iar ulterior a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat într-un şanţ, rezultând doar pagube materiale.

În urma testării cu etilotestul, bărbatului i-a rezultat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule..

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Accidente rutiere grave

#La data de 7 septembrie a.c., ora 15:19, pe DN 14, la km 83+200 m, pe raza localităţii Danes, o femeie, de 51 de ani, din municipiul Sighişoara în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a intrat în coliziune cu o autoutilitară care era parcată regulamentar, iar în urma impactului autoutilitara a fost proiectată într-un pieton, de 65 de ani, din comuna Daneş, care se afla lângă autoutilitară şi care a fost aruncat într-un sanţ, autoturismul oprindu-se peste acesta.

În urma accidentului a rezultat decesul pietonului de 65 de ani şi rănirea uşoară a conducătoarei auto.

Conducătoarea auto a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest şi a fost transportată la unitatea spitalicească, unde a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de aceasta, la data de 08.09.2018 Judecătoria Sighișoara, a dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi refuzul de la prelevarea de mostre biologice.

#La data de 7 septembrie a.c., ora 15:20, pe strada 1 Mai din oraşul Luduş, un tânăr, de 21 de ani, din Iernut, în timp ce conducea un autoturism, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a acroşat un pieton, de 43 de ani, din Luduş care circula regulamentar pe trotuar şi care în urma impactului a fost proiectat într-un gard din beton.

În urma accidentului a rezultat decesul pietonului de 43 de ani.

#La data de 8 septembrie a.c., ora 18:28, pe strada Libertăţii din municipiul Tîrgu Mureş, o femeie, de 48 de ani, din municipiul Ploieşti, în timp ce conducea o motocicletă, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a căzut pe carosabil.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătoarei auto.

Comentează cu Facebook