Accidentele s-au ţinut lanţ în acest weekend

#La data de 21 mai a.c., ora 17.23, pe strada Gheorghe Doja din Tîrgu Mureş, un bărbat de 53 de ani, din Tîrgu Mureş, cu motociclul, pe fondul neadaptării vitezei, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă suferind vătămări corporale uşoare.

#La data de 21 mai a.c., ora 19.28, pe DN 15 E, în Ceuaşu de Cîmpie, un bărbat de 51 de ani, din Corunca, cu un vehicul construit artizanal, echipat cu motor de drujbă, pe fondul altor preocupări în timpul mersului, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă suferind vătămări corporale uşoare.

#La data de 21 mai a.c., ora 04:36, pe B-dul 1 Decembrie 1918 din Tîrgu Mureş, un bărbat de 37 de ani, din comuna Hangu, judeţul Neamț, cu autoturismului, pe fondul consumului de alcool, a acroșat un autoturism parcat regulamentar.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului ”.

#La data de 21 mai a.c., ora 13:35, pe DN 15 E 578, în afara localităţii Suseni, un tânăr de 28 de ani, din satul Luieriu, judeţul Mureş, circulând pe relația Suseni – Brâncovenești cu autoturismul, pe fondul efectuării unui viraj la stânga spre DC 163, fără a se asigura corespunzător, a fost acroșat din spate de un autoturism condus pe aceeași relație de un alt tânăr, de 27 ani, care se afla în depășirea neregulamentară a primului autoturism.

În urma accidentului rutier, conducătorul auto, de 28 de ani, a suferit leziuni fizice ușoare.

În cauză se efectuează cercetări privind comiterea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

#La data de 21 mai a.c., ora 21.45 , poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Petelea, în timp ce efectuau serviciului de patrulare, pe DC 154/E, pe raza localităţii Jabenița, au oprit pentru control, autoturismul condus de un tânăr de 21 ani, din satul Gălăuțaș, judeţul Mureş.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcool-test, acesta indicând o concentraţie alcoolică de 0,64 mg/l, alcool pur în volumul de aer expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Reghin, pentru recoltarea probelor biologice de sânge.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, fiindu-i totodată suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, până la soluţionarea cauzei.

#La data de 19 mai a.c., ora 18:45, pe strada Verii, în Tîrgu Mureș , pe trotuar , un copil de 13 ani, cu bicicleta, tip Mountain Bike, pe fondul neadaptării vitezei pe un segment de drum în curbă şi în pantă, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă suferind vătămări corporale grave.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

#La data de 19.05.2017, ora 23.36, pe Bld. 1 Decembrie 1918, intersecţie cu strada Înfrăţirii, în Tîrgu Mureş, un bărbat de 30 ani din Luduş, cu autoturismul, pe fondul neacordării priorităţii de trecere la efectuarea virajului la stânga, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus pe drumul prioritar, de un tânăr de 25 ani, din Vălureni.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma accidentului un bărbat de 38 ani si o tânără de 20 ani, ambii din judeţul Tulcea,
pasageri în autoturismul condus pe drumul cu prioritate, au fost răniţi u ș or.

#În data de 19.05.2017, în jurul orei 23:40, pe DC 123, pe raza localității Chirileu, poliţiştii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Ungheni au oprit pentru control un moped care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare.

Conducătorul acestuia a fost identificat ca fiind un bărbat domiciliat în satul Vidrasău. La verificarea în bazele de date s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie şi că mopedul nu era înmatriculat.

Întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

#La data de 19 mai a.c., orele 10:50, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Miercurea Nirajului, au oprit in trafic autovehiculul condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Măgherani.

La verificarea documentelor s-a constatat faptul ca bărbatul poseda permis de conducere pentru categoria A, acesta nefiind corespunzător categoriei vehiculului condus.

Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost transportat la SMURD Tîrgu Mureş pentru prelevarea de probe biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei” şi „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice ”.

#În ziua de 19 mai a.c., ora 2332 , un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Reghin -Biroul Rutier, a oprit în trafic pe strada Mihai Viteazu, din Reghin, autoturismul condus de un tânăr de 28 ani, din Reghin,

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.

#La data de 20 mai a.c., ora 2326, pe DN 15/E 60, la km 65+920 m, în Ungheni, un tânăr de 26 ani, din Ungheni, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice 0,63 Mg/L alcool pur în aerul expirat, cu vehiculul cu tracţiune animală cu un cal, neînregistrat şi neiluminat, pe fondul neacordării priorităţii de trecere la pătrunderea pe drumul public de pe o prioritate alăturată acestuia a intrat în coliziune cu autoturismul condus pe drumul prioritar de un bărbat de 57 ani, din Târnăveni.

În urma accidentului rezultat vătămarea corporală uşoară a căruţaşului.

#În data de 20 mai a.c., ora 1820, Poliţia mun. Reghin a fost sesizată despre faptul că pe strada Iernuţeni din municipiul Reghin, a avut loc un accident rutier, fără victime.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secției de Poliție Rurală nr.7 Deda care au constatat următoarele:

Un bărbat de 43 de ani, domiciliat în Deda, în timp ce se deplasa cu autoutilitara pe drumul comunal Bistra Vale, din comuna Deda, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a acroşat cu partea stângă faţă ATV condus regulamentar de un bărbat din comuna Ibăneşti.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale poliţiei s-a constatat faptul că bărbatul de 43 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, având o concentraţie alcoolică de 0,75 mg/l, alcool pur în volumul de aer expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge, conform procedurii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere” şi „conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.