fbpx

Acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă, în Mureș

 

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii  martie 2018, au fost efectuate  49 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni contravenționale pentru 19 angajatori, constatându-se 27 neconformităţi în domeniul SSM. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, după cum urmează: 26 avertismente şi 1 amendă  în valoare  de 7000 lei.

Domeniul de activitate ale angajatorului care a fost sancţionat cu amendă este: fabricarea altor elemente de dulgherie si tâmplărie, pentru construcții.

Principalele deficienţe constatate au vizat necomunicarea producerii accidentelor de muncă, necercetarea în termen a accidentelor de muncă, lipsă curs reprezentanți lucrători cu răspunderi în domeniul securității și sănătății în muncă, completarea planului propriu SSM cu toate riscurile din șantier, măsuri pentru protejarea eficienta a malurilor, reevaluarea riscurile de accidentare şi îmbolnăvire profesională,  acordarea echipamentului de protecție adecvat activității desfășurate asigurarea de echipamente de muncă sigure,completare  echipamente de muncă cu toate dispozitivele de protecție.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii martie 2018, au fost comunicate  20  evenimente.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au participat  la  2 cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanţii DSP Mureş.

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW